MOŽE LI RUSKI CIRKON DA POGODI PENTAGON?! Evo šta kaže Putinova desna ruka!
Foto: Profimedia

KOMENTARIŠE POPIS MOGUĆIH CILEJVA

MOŽE LI RUSKI CIRKON DA POGODI PENTAGON?! Evo šta kaže Putinova desna ruka!

Planeta -

Posle nedavnog upozorenja ruskog predsednika Vladimira Putina da bi "Cirkon" rakete mogle biti korišćene protiv Sjedinjenih Država, ako Vašington rasporedi svoje rakete u Evropi, TV kanal Rusija-1 je objavio listu mogućih lokacija koje bi mogle biti napadnute u slučaju agresije.

Porparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov komentarisao je nedavno objavljivanje ruskog medija o popisu navodnih ciljeva za rakete. On je istakao da Vladimir Putin nije precizirao koje će lokacije biti mete u slučaju da Vašington rasporedi rakete kratkog i srednjeg dometa u blizini granica Rusije.

"Nikada se ne mešamo i ne možemo da se mešamo u uređivačku politiku naših televizijskih kanala, pa čak ni državnih. Stoga se u ovom slučaju pitanje može uputiti direktno toj televiziji. Želim da napomenem: zapravo, kada je predsednik govorio da u slučaju da naša zemlja bude ugrožena i da na njenim granicama budu postavljene rakete kratkog i srednjeg dometa usmerene na nas, onda ćemo morati da uradimo recipročno… i da naše rakete usmerimo ne samo na lansere, već i na one teritorije u kojima se nalaze centri za donošenje odluka. Molim vas da obratite pažnju na činjenicu da predsednik nije naveo nijednu geografsku tačku u vezi sa tim" rekao je Peskov.

Peskov je istakao da se pitanja o listi potencijalnih ciljeva koje je imenovao kanal Rusija 1 moraju uputiti šefovima medija.

U nedelju je ruska državna televizija Rusija 1 označila vojne centre SAD u kojima se donose odluke kao potencijalne mete raketa "Cirkon“, u slučaju da američke rakete zaprete Rusiji.

Zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija Rusija 1. U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

Kurir.rs/ Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track