LASLO KAO NOVAK: Srpski teniser pokorio Rio! Povređeni Đere slomio kanadskog tinejdžera i osvojio prvu titulu u karijeri (VIDEO)
Foto: EPA/MARCELO SAYAO

VELIKI SKOK NA ATP LISTI

LASLO KAO NOVAK: Srpski teniser pokorio Rio! Povređeni Đere slomio kanadskog tinejdžera i osvojio prvu titulu u karijeri (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, jer je u finalu turnira u Rio de Žaneiru pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Aljasima 6:3, 7:5.

Đereu je ovo bilo prvo finale i odmah je podigao trofej i to na turniru iz kategorije ATP 500.

Mladi, 23-godišnji teniser iz Sente je 90. igrač sveta, a od ponedeljka će skočiti među 40 najboljih.

Đere će postati "drugi reket Srbije".

Duel na šljaci Rija obilovao je brejkovima, naročito u prvom setu. Đere je čak četiri puta oduzeo servis rivalu, koji je uzvratio dva puta, pa je Srbin taj deo igre dobio rezultatom 6:3.

Krajem prvog i naročito početkom drugog seta Srbin je imao problema sa preponom, što se osetilo u njegovom kretanju i igri. Kanadski tinejdžer, 109. igrač sa ATP liste, iskoristio je to da na startu drugog seta napravi brejk. Međutim, Đere je uspeo da izjednači na 3:3, a onda u 12. gemu zada odlučujući udarac - 7:5.

U tom gemu iskoristio je petu meč loptu!

Meč je trajao tačno dva sata.

Srbin je imao pet vinera manje, ali i 20 grešaka manje od 18-godišnjeg Ože-Aljasima i zasluženo zabeležio veliki trijumf.

Đere je na putu do najvećeg uspeha karijere šokirao prvog nosioca Dominika Tima (6:3, 6:3), zatim je savladao Japanca Taro Daniela (6:4, 6:2) i Holanđanina Kaspera Ruda (6:4, 7:5), dok mu je Slovenac Aljaž Bedene predao polufinale pre početka meča zbog povrede.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: EPA/MARCELO SAYAO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track