Šabanov muzej u rodnom Šapcu?

V.N.

24. 02. 2019. u 20:59

Pevačeva udovica Gordana i deca i danas obišli njegovu večnu kuću i upalili sveće

Шабанов музеј у родном Шапцу?

Foto K. Mihajlović

UDOVICA Šabana Šaulića Gordana i njihova deca Sanela, Ilda i Mihajlo i danas su otišli na grob velikana narodne muzike, kako bi upalili sveće. Ovoga puta nisu bili zajedno, već je svako odlazio na Novo groblje kad je osetio da treba.

Dok je neutešna Gordana bila na groblju, prilazili su joj ljudi i izjavljivali saučešće. Među njima je bila i porodica iz Bosne, koja nije stigla u petak da dođe na sahranu, ali je rešila da poslednju počast nekrunisanom kralju narodne muzike oda danas. Gordana je bila dirnuta, još jednom se uverivši koliko je njen suprug bio omiljen u narodu.

Mlađa ćerka Ilda otkazala je sve nastupe u narednom periodu. Vest da im je deda preminuo ni Ilda, ni Sanela nisu saopštile ćerkama Emi i Uni, unukama koje je Šaban obožavao. Mada su još male, devojčice osećaju da nešto nije u redu, zbog atmosfere koja vlada u porodičnoj kući Šaulića.

U međuvremenu, Ilda je došla na ideju da se u rodnom domu njenog oca u Šapcu otvori njegov muzej ili spomen-dom. Porodica nije detaljno razmatrala ovu ideju, sa kojom je načelno saglasna, a ukoliko uz dozvolu šabačkih vlasti bude realizovana, tu bi bile izložene Šabanove ploče, nagrade, fotografije iz detinjstva, gramofon na kome je nekad slušao muziku, odela koje je nosio u određenim periodima uspešne karijere duge pola veka, perika, intervjui iz novina, ali i čuvena zlatna kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi. U postavci bi bili i njegovi štapovi za pecanje, kao i čamac iz Krčedina koji bi bio izložen ispred kuće.

KERIĆ SAHRANjEN UZ "DA SE OPET RODIM"

DAN nakon što je Šaban sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, u Ofenbahu, u Nemačkoj, na poslednji počinak ispraćen je i njegov klavijaturista Mirsad Kerić, koji je upravljao automobilom kada je u njih udario pijani Nemac turskog porekla. Kerić se neko vreme posle stravičnog sudara borio za život, ali je podlegao teškim povredama. Mirsad, koji je iza sebe ostavio suprugu i troje dece, sahranjen je uz pesmu "Da se opet rodim" Sinana Sakića. Porodica Šaulić na groblje je poslala venac sa porukom: "Poslednji pozdrav dragom Mirsi od porodice Šaulić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)