Sport

0

Košarkaši Srbije se plasirali na Svetsko prvenstvo

Autor: MIM

Izvor: Beta

Košarkaši Srbije se plasirali na Svetsko prvenstvo

Izvor: Foto: Beta / Branislav Božić

Srbiju su predvodili Vladimir Lučić sa 22 poena i Dragan Milosavljević sa 20 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Miloš Teodosić postigao je 11 poena uz devet asistencija, Nikola Milutinov dodao je 10 poena, a Stefan Birčević devet.

U ekipi Izraela najefikasniji je bio Džejk Koen sa 16 poena.

Srbija se skorom od sedam pobeda i pet poraza plasirala na Svetsko prvenstvo.

Iz Grupe L ranije su plasman izborile reprezentacije Grčke i Nemačke.

 

Lučić: Pao nam je kamen sa srca

Košarkaš Srbije Vladimir Lučić rekao je da je celoj ekipi "pao kamen sa srca" pošto je uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo današnjom pobedom protiv selekcije Izraela.

"Sve se svelo na ovu poslednju utakmicu, iako smo u ovim kvalifikacijama odigrali mnogo teških i dobrih utakmica, o tome smo više puta govorili. Uspeli smo da se fokusiramo na Svetsko prvenstvo i danas smo uspostavili našu igru i slavili. Jeste pao kamen sa srca, ovo je bila vrlo važna utakmica", rekao je Lučić novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Košarkaši Srbije pobedili su Izrael sa 97:76 u poslednjem kolu Grupe L kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i plasirali se na ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kini.

Srpski reprezentativac Marko Simonović rekao je da ekipi nije bilo nimalo lako da se plasira na Svetsko prvenstvo.

"Bila je ovo dobra utakmica, na početku smo uspostavili naš ritam jer je bila odlučujuća utakmica. Čestitam svima, sada se vraćamo klubovima. Bilo je mnogo teško, često smo menjali tim, mnogo je nervoze bilo prisutno i emocija, ali uspeli smo na kraju. Verujte, nimalo nije bilo lako", kazao je Simonović.

On je ocenio i da novi sistem kvalifikacija za Svetski šampionat "nema mnogo smisla".

"Mislim da ovo nema mnogo smisla, ima mnogo povreda, a s druge strane nemate prvaka Evrope na Svetskom prvenstvu. Valjda je cilj da na takvom takmičenju igraju najbolje ekipe. Ipak, nisam ja taj koji se pita, ima ko odlučuje o tome", rekao je Simonović.

 

Jelovac: Nismo očekivali ovako teške kvalifikacije, ali ispunili smo zadatak

Košarkaš Srbije Stevan Jelovac rekao je danas da nije očekivao da će se pitanje plasmana na Svetsko prvenstvo odlučivati u poslednjem kolu, ali da je ekipa ispunila zadatak."Siurno da se posle utakmice protiv Estonije nismo osećali prijatno, bila je malo napeta atmosfera. Ali, čast nam je da nas ovoliko ljudi bodri, čestitao bih i svim momcima koji su došli da igraju s nama, pogotovo njima iz Evrolige, s njima smo mnogo bolji. Nismo očekivali ovoliko teške kvalifikacije, ali ispunili smo zadatak", rekao je Jelovac novinarima u hali "Aleksandar Nikolić".

Košarkaši Srbije plasirali su se danas na Svetsko prvenstvo u Kini, pošto su u poslednjem kolu kvalifikacija pobedili Izrael sa 97:76.

Iz Grupe L plasman na turnir prethodno su izborile Grčka i Nemačka.

Reprezentativac Dragan Milosavljević rekao je da je ekipa bila pod velikim pritiskom pre utakmice.

"Bila je prisutna tenzija i nervoza, ali svi smo odigrali sjajan meč. Igrali smo sjajnu odbranu i ceo tim je dao sve od sebe. Znali smo da nas čeka teška utakmica, ali srećom ostvarili smo lakšu pobedu", rekao je Milosavljević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR