Strahinja Pavlović se preporučio za derbi: Treme nema, voleo bih da zaigram

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.02.19. | 13:32

Mladi štoper debitovao za Partizan protiv Proletera sa nepunih 18 godina

Prvi dečački san je ispunjen: Strahinja Pavlović je sa nepunih 18 godina debitovao za prvi tim Partizana. Misija na prvoj utakmici je uspela: crno-beli su dobili utakmicu protiv Proletera, a ekipa nije primila gol (3:0). Eto i prvog plusa za mladog levonogog štopera, rođenog Šapčanina, kojim je istakao kandidaturu da i u sledećem kolu, na večitom derbiju na Marakani, bude starter u timu Partizana.

U Strahinjinoj igri se znaci nervoze ili straha nisu videli. Pomogli su mu i saigrači na najbolji način: došli su do ranog vođstva, izborili i igrača više i time brzo usmerili utakmicu ka sigurnoj pobedi u Humskoj.
To je ono što sam sanjao, za šta sam trenirao godinama. Bio sam oduševljen kad sam saznao da ću igrati, sve vreme sam bio pozitivan. Čak sam, kada se sve sabere, dobro odigrao, mada sam mogao i bez onog žutog kartona na početku. Ispalo je sve dobro, najbitnije je da je ekipa pobedila i da smo pozitivno ušli u sedmicu pripreme pred derbi”, sa zadovoljstvom je Pavlović pričao posle vatrenog krštenja u Humskoj.

Izabrane vesti

Pesme navijača, koje su i ovog puta stizale sa raznih strana stadiona, opustile su mladog štopera. Igrao je u ritmu koji su diktirali I saigrači na terenu i “grobari” sa tribina. Idealna simbioza za svakog u crno-belom dresu.
Bilo je možda male treme. Nestala je čim sam osetio atmosferu i kako je počela utakmica sve je bilo super. Ovo mi je bila prva zvanična utakmica za Partizan, a nisam primetio neku razliku u odnosu na pripremni period, jer sam im i tad u Turskoj i sad pristupio na isti način. Pomoglo je i što smo u Beleku imali kvalitetne protvnike”, konstatuje Pavlović.

Velika pomoć sve vreme je stizala I od komandanta odbrane Partizana Marka Valijentea. Iskusni Španac, koji je prošao najbolju fudbalsku školu na svetu, znao je kako da opusti i usmeri novu mladu nadu crno-belih.
Valijente mi stalno priča, komanduje, dosta to znači. Dao mi je maksimalnu podršku tokom prvog dela, baš sam se komotno osećao sa njim dok je bio na terenu. Istovremeno, imao sam jak impuls u vidu podrške porodice, familije, prijatelja, najbližih, svih drugara iz omladinske škole i mog razreda iz Sportske gimnazije u Zemunu”, naglasio je Pavlović.

I taman kada su svi pomislili da je Zoran Mirković na početku utakmice izveo sastav odbrane koji će zaigrati u subotu na Marakani, usledilo je tumbanje. Ostojić je zamenio Valijentea i zaigrao u prvenstvu posle godinu dana. Potom je Enake ušao u igru i stao uz desnu aut liniju, po kojoj je pre toga dejstvovao Miletić. Trener Parnog valjka poslao je poruku: sve opcije su moguće!

Izgurao je Strahinja Pavlović do kraja meč sa Proleterom. Tvrdi, spreman je i sa nepunih 18 godina da stane u gard naspram crveno-belih napadača. Mlađeg štopera na derbiju odavno nije bilo. Jeste i Nikola Milenković golobrad debitovao u najvećoj utakmici srpskog fudbala, ali bio je stariji i odigrao je desetak mečeva pre toga.
Voleo bih da igram, međutim, odluka je na šefu stručnog štaba”, konstatovao je Pavlović.

Daleko je subota, biće i Pavlović i saigrači na žeravici. Svi žive za nastup u večitom derbiju, to je utakmica na kojoj se polaže diplomski za “pravog” igrača.

Piše: Vujadin Tomković

(FOTO: Starsport)


tagovi

Strahinja PavlovićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara