Malo mesta, evo i Mančestera u redu za Fernandeša

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.02.19. | 12:40

Do sada su Milan i Liverpul bili najviše zainteresovani

Mančester Junajted je uspostavio kontakte s agentima Bruna Fernandeša, kapitena Sportinga iz Lisabona. Pa, Crveni đavoli, dobro došli u red. O ovom interesovanju piše portugalska Abola.

Ovaj ofanzivni vezista je prethodno bio povezivan sa Liverpulom u portugalskim medijima, a sada je Fernandeš došao u vezu s ekipom sa Old Traforda. Nije to slučajno. Ovaj igrač ima sjajnu sezonu u dresu Lavova koji su trenutno četvrti na tabeli.

Izabrane vesti

Fernandeš ima 24 godine, a bio je uključen u 33 gola ove sezone u svim takmičenjima - dao je 22 i asistirao 11.

Zapravo, osim Liverpula i Junajteda, u prethodnom periodu se pisalo o interesovanju Čelsija i Milana za ovog igrača. Tako da je red već sada podugačak.

Može da igra kao centralni vezista, na strani veznog reda i kao klasična „desetka“. U Sportingu je eksplodirao ove sezone, a letos je produžio ugovor do 2023. godine sa otkupnom klauzulom u vrednosti od 100.000.000 evra. To je visoka cena koju će morati da preskoče svi pomenuti klubovi ako ga žele u svojim redovima.

Fernandeš je karijeru počeo kao klinac u Infesti, zatim i u Boavisti, da bi seniorski fudbal započeo da igra u Novari. Potom je igrao za Udineze i Sampdoriju, da bi od 2017. obukao dres Sportinga. Prošao je sve mlađe kategorije portugalske reprezentacije. Igrao je 11 puta za A selekciju.

U ovom momentu ga najviše žele ekipe iz Engleske Premijer lige. Potvrda za dobar rad i partije koje pruža.

Foto: Reuters


tagovi

Bruno Fernandeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara