24. februar  2019. 11.18  →  14.09 | Izvor: Tanjug

Trebinje: Šteta od oluje više miliona maraka

TREBINJE, MOSTAR -

Zamenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić izjavio je da je, prema prvim procenama, u olujnom nevremu koje je pogodilo taj grad pričinjena šteta od više miliona maraka.

RTRS prenosi da je Ćurić, koji je i šef Štaba za vanredne situacije, kazao da svaka dva minuta dobijaju po jednu novu prijavu o šteti, koja je nastala usled jakog udara vetra, koji su dostizao i do 100 kilometara na čas, kao i da su to sada primili oko 500 prijava.

On je naveo da su posebno oštećeni gradski park, koji je juče u poslepodnevnim časovima saniran, objekat zatvorenog bazena u izgradnji, srednjoškolski centar, kao i privatni objekti na kojima je, najčešće, oštećen crep ili dimnjak.

Posledice nevremena: Veliki broj povređenih u Mostaru

Zbog jakog olujnog nevremena koje je juče pogodilo Mostar, 15 osoba je tražilo lekarsku pomoć, a nekoliko ih je zadržano na daljem lečenju, uglavnom od povreda nastalih kao posledica padova i udaraca predmetima koji su nošeni vetrom.

Kako prenosi N1 Sarajevo, olujni vetar je duvao između 80 i 100 kilometara na sat, na mahove i jače, a nosio je krovove i fasade sa privatnih i privrednih objekata, lomio i čupao stabla, prevrtao šlepere, blokirao putne komunikacije i pričinio veliku materijalnu štetu, saopštila je Federalna uprave civilne zaštite.

Vatrogasna služba Mostara imala je 16 tehničkih intervencija, a nevreme je zabeleženo i u ostalim delovima Hercegovačko-neretvanskog kantona kao i u drugim delovima Bosne i Hercegovine.

Srodne vesti