Najnovije vesti
Vesti Beograd
Gradonačelnik Radojičić u višednevnoj poseti Izraelu

Gradonačelnik Radojičić u višednevnoj poseti Izraelu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić od danas boravi u zvaničnoj poseti Izraelu, povodom 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika, koja se od 24. februara do 1. marta održava u Tel Avivu i Jerusalimu. Tema ovogodišnje konferencije je „Inovativni gradovi” i na njoj će govoriti o problemima i izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta suočavaju.

Zoran Radojičić 8_RAS foto Vesna Lalic_45 Foto: V. Lalić / RAS Srbija
Zoran Radojičić 8_RAS foto Vesna Lalic_45

Radojičić je istakao da su predviđeni i susreti sa izraelskim kompanijama koje su postigle velike uspehe u oblastima visokih tehnologija, energije, urbanog razvoja. Kako je dodao, to je posebno važno kada se sagleda da su kompanije iz Izraela među najvećim investitorima u Beogradu.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je ugostio u Beogradu predsednika Izraela Ruvena Rivlina, što je bila prva zvanična poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji. Tada smo ulicu u Zemunu imenovali po Teodoru Herclu, jednom od najvećih ličnosti u novijoj istoriji jevrejskog naroda. Zadovoljstvo mi je što prijateljske odnose dve zemlje sada produbljujemo i saradnjom naših gradova i radujem se susretima i razmeni iskustava sa gradonačelnicima Tel Aviva i Jerusalima – naveo je Radojičić.