Vesić: Đilasove pristalice napale radnike čistoće u tunelu; Popadić potvrdio napad

Tanjug

23. 02. 2019. u 22:16

Grupa sledbenika Dragana Đilasa napala je večeras oko 20.30 sati radnike Gradske čistoće koji su čistili Terazijski tunel

Весић: Ђиласове присталице напале раднике чистоће у тунелу; Попадић потврдио напад
Grupa sledbenika Dragana Đilasa napala je večeras oko 20.30 sati radnike Gradske čistoće koji su čistili Terazijski tunel od nalepnica kojima je tunel bio izlepljen i đubreta koje su ostavili u tunelu, a koje je ometalo odvijanje saobraćaja, objavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom fejsbuk nalogu.

"Radnike JKP Gradske čistoće koji su posle završetka Đilasovog protesta čistili Terazijski tunel napala je grupa od pedesetak razularenih Đilasovih pristalica, maltretirala ih i vređala verbalno i fizički, šutirala vozila i lepila nalepnice po njima", napisao je Vesić.

On je naveo da je i ovim gestom Đilas "pokazao kako on razume demokratiju i šta bi radio da, ne daj Bože, dobije vlast i kako se odnosi prema svima koji nisu njegovi istomišljenici".

"Sa svima koji ne misle kao on Đilas je spreman da se obračuna bez obzira da li su politički protivnici, levičari koji su protestovali zajedno sa njim ili radnici Gradske čistoće koji samo rade svoj posao odnosno čiste grad posle nereda koji on sa svojim sve malobrojniji sledbenicima napravi", istakao je Vesić.

POPADIĆ POTVRDIO: NAPADNUTI RADNICI GRADSKE ČISTOĆE

Direktor JKP Gradska čistoća Marko Popadić potvrdio je informacije da su radnici ovog preduzeća napadnuti večeras posle protesta.


"Radnici JKP Gradska čistoća u okviru svojih redovnih aktivnosti uklanjaju otpad sa javnih i saobraćajnih površina posle održavanja javnih skupova. Tokom večerašnjih aktivnosti na čišćenju Terazijskog tunela od otpada koji su učesnici skupa ostavili i nalepnica kojima su zidovi tunela bili izlepljeni dogodio se incident. Oko 20.30 časova grupa od pedesetak nepoznatih lica napala je radnike JKP Gradska čistoća koji su čistili tunela", rekao je Popadić u izjavi za Tanjug.

Kako je naveo, ova nepoznata lica su fizički i verbalno vređala i napadala radnike, otela im sredstva za čišćenje, šutirala vozila i lepila ih nalepnicama.


"Radnici našeg preduzeća decenijama čiste Beograd posle javnih skupova, jer je njihov posao da Beograd bude čist. Nikada se do sada nije desilo da ih bilo ko napadne i maltretira od učesnika bilo kog političkog skupa", istakao je Popadić.

On je najoštrije osudio večerašnji napad i izneo očekivanje da će svi koji su napali radnike JKP Gradska čistoća da odgovaraju.

SNS OSUDILA NAPAD NA RADNIKE GRADSKE ČISTOĆE

Srpska napredna stranka najoštrije je osudila večerašnji napad Đilasovih, Obradovićevih, Jeremićevih i Trifunovićevih pristalica na zaposlene JKP Gradska čistoća u Beogradu.

"Fizički napadi, maltretiranje, vređanje i verbalno ponižavanje zaposlenih u JKP Gradska čistoća samo zato što su radili svoj posao najbolje pokazuje odlike ovog Saveza i šalje nedvosmislenu poruku svim građanima koje su to vrednosti koje SZS zastupa, kao i da ne postoje granice njihovog necivilizacijskog i primitivnog ponašanja", saopštila je SNS.

Ta stranka poziva nadležne organe da što pre reaguju i zaštite građane od "divljačkog ponašanja predstavnika i pristalica SZS, koji su sramota i Beograda i cele Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (80)

Maja

23.02.2019. 22:47

Ovo je za svaku osudu unistavati okolinu u kojoj mi zivimo svi gradjani bez obzira na politicku opredeljenost , nekultura sta reci

Maja

23.02.2019. 23:03

Ovaj incident pokazuje da je opozicija sve nezadovoljnija ishodom protesta,koji nisu onakvi kakvi bi oni želeli da budu!

kikac

23.02.2019. 23:04

Siledzije se pokazale jos jednom na delu.Pa zar nije njihova politika, politika nasilja nad neistomisljenicima.A ljudi su samo radili svoj posao.

Milojko

23.02.2019. 23:32

Ne može čovek pošteno ni da zaradi svoju platu a da ga neko ne napadne, samo zato što savesno obavlja svoj posao.

lazar

24.02.2019. 00:20

Opozicija sada napada radnike cistoce, treba da ih je sramota sprecavaju postene radnike da rade svoj posao,jako nisko su pali.

monika

24.02.2019. 00:31

Mogu reci da sam ovakvim ponasanjem zgrozena.Opozicioni Lideri i njihove pristalice,su zaista preterale svaku meru normale.Vreme je da se stane na put ovakvom divljanju.Nasilno ponasanje,se mora kazniti.

Hana

24.02.2019. 07:22

Opozicija od nasilja ne odustaje, jedino nasiljem umeju da se služe. Narod je zgrožen njihovim ponašanjem!

Čika Jova

24.02.2019. 07:53

Ovo više nisu protesti, ovo je siledzijsko razularena manjina koja maltretira kulturnu, obrazovanu i mirnu veliku većinu.

caca

24.02.2019. 08:34

Opozicija napada radnike cistoce, treba da ih je sramota!!!!Sprecavaju postene radnike da rade svoj posao!Mnogo nisko su pali!!!

Radojko

24.02.2019. 09:25

Nas predsednik radi stalno da nam bude bolje, sve uspehe ima i vec smo jedna od najrazvijenijih zemalja Evrope , a oni protestuju?Zbog cega pitam se.

Tara

24.02.2019. 09:39

Opet je nasilje dozivelo kulminaciju, a takodje lepljenjem plakata se ruzni grad, sta su radnici cistoce tu krivi, samo su radili svoj posao.

star

24.02.2019. 10:08

Nasilničkom ponašanju pristalica opozicije nigde kraja, napadom na radnike Gradske Čistoće obustavili su čišćenje Terazijskog tunela koji je izvrgnut pravom ruglu.

Daki

24.02.2019. 10:54

Opozicija svoj neuspeh na političkoj sceni i frustracije leči napadima i nasiljem nad nedužnim ljudima, jer je nemoćna da na drugi način odgovori neistomišljenicima!

Đorđe

24.02.2019. 10:57

Znači pored izdaje, opozicija je počela da i uništava svoj grad i svoju državu a zatim i napada svoj narod, zaista strašno

Zaza

24.02.2019. 13:01

Ako su već stalno u Americi i lobiraju protiv države neka obrate pažnju na ponašanje tamo i da li bi se smelo lepiti na državnom svojini i maltretirati poštene radnike.

Maja

24.02.2019. 13:55

Sramota je napadati ljude koji odrzavaju nas grad cistim i na taj nacin obezbedjuju svojoj porodici pristojan zivot.

Nebojsa

24.02.2019. 14:51

Ako je ovo za ono sto se bori SzS, pored ponizavanja zena, pozivanja na vesanje i sad na kraju napad na radnike gradske cistoce onda je Srbija koja podrzava tako nesto u ozbiljnom problemu.