Svijet

Milijarder odložio let u svemir, ubijeđuje vojsku Venecuele u otpor

Milijarder odložio let u svemir, ubijeđuje vojsku Venecuele u otpor
Foto: N.N. | Milijarder odložio let u svemir, ubijeđuje vojsku Venecuele u otpor

Britanski milijarder Ričard Brenson izjavio je da je odložio let u svemir kako bi prisustvovao humanitarnom koncertu koji organizuje radi prikupljanja pomoći za Venecuelu.

Brenson je rekao da se nada da će taj koncert ubijediti venecuelanske vojnike da otkažu poslušnost socijalističkom predsjedniku Nikolasu Maduru i omogućiti ulazak u zemlju humanitarne pomoći koja stoji na granici s Kolumbijom, prenio je Asošiejted pres.

Milijarder je naveo da je odložio let iz američke savezne države Kalifornije sa svojom kompanijom Virdžin galaktik kako bi se pridružio desetinama pop izvođača iz Latinske Amerike u kolumbijskom pograničnom gradu Kukuta na današnjem koncertu.

"Oni koji misle da je Venecuela utopija i da Venecuela ne pati, treba da dođu danas ovde u masu i da ih pitaju zašto odlaze (iz Venecuele)", kazao je Brenson na konferenciji za novinare.

Venecuelanci koji su pobjegli iz zemlje zbog ekonomskih teškoća preplavili su prethodnih mjeseci Kukutu, gdje stoje američki paketi pomoći koje treba da preuzme i raspodeli lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido, za SAD i desetine drugih zemalja legitimni predsjednik zemlje.

Brenson je kazao i da su on i njegov prijatelj, kolumbijski preduzetnik došli na ideju da organizuju humanitarni koncert poslije telefonskog razgovora s Gvaidom i njegovim političkim mentorom Leopoldom Lopesom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije