Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 23. 2. 2019.

| Sport

Prva futsal liga: Kalča još jednom slavio, sledi okršaj sa Vranjem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Vinter sport Ekonomac futsal
Svi južnjaci će na parket u nedelju, 24. februara; foto: Vanja Keser

Sve ekipe sa juga Srbije svoje duele 14. kola Prve lige igraće u nedelju 24. februara, a u jednom od njih sukobiće se u Nišu i dva tima sa ovih prostora - Vranje i Kalča. Nišlije su odigrale svoj odloženi duel i u njemu savladale ekipu Srpska sa 3:2, a Beograđani će u ovom kolu pred sobom imati još jedan tim sa juga - Jastrebac u Blacu. Vinter sport će gostovati Novoj Pazovi.

Južnjački derbi, koji se igra u hali "Čair" od 20:30, ujedno je i derbi donjeg dela tabele, važan za opstanak oba tima. Kalča ima 13 bodova i nalazi se na 10. poziciji, a Vranjanci su na mestu ispod, sa 3 boda manje.

Iako su beleželi jako loše rezultate u jesenjem delu prvenstva, oba tima su značajno bolje zaigrala sada. Tako su Nišlije od početka prolećnog dela sezone 2 puta pobedile, dok Vranje ima polovični učinak, ali se mora uzeti u obzir da su igrali protiv aktuelnog šampiona i vicešampiona države.

Kalča je odigrao i meč prvog kola prolećnog dela prvenstva, koji je odložen zbog bolesti petorice igrača. U neizvesnom duelu, čiji je rezultat na poluvremenu bio 2:2, ipak je niški savladao beogradski tim, pošto je 19-godišnji Jovan Trojanović postigao jedini pogodak u drugom delu meča.

Niz nepobedivosti u ovom delu sezone pokušaće da nastavi i Jastrebac, pošto će u Blacu od 19 sati ugostiti upravo Srpsku. Domaćin ovog susreta se sa dva boda više nalazi na jednoj poziciji iznad. Osim malo boljih rezultata i domaćeg terena, Blačani će imati još jednu psihološku prednost, jer su ove sezone već savladali Beograđane i to na njihovom terenu.

Od 20:30 će na teren i drugi predstavnik Niša u najjačem domaćem šampionatu u futsalu. Nakon što je ugostio šampiona države Ekonomac, Vinter sport će na gostovanje vicešampionu Novoj Pazovi. Iako suvereno čuvaju drugu poziciju, što je jedno mesto više od onoga na kome se nalaze Nišlije, futsaleri Nove Pazove "kiksnuli" su u poslednjem kolu, pošto su poraženi u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: