Capital.ba

Makron pozvao na poboljšanje zajedničke evropske poljoprivrede

23.02.2019. / 14:05

PARIZ – Francuski predsjednik Emanuel Makron pozvao je danas na poboljšanje zajedničke poljoprivredne politike u Evropi kako bi se osigurao “poljoprivredni, industrijski i ekološki suverenitet” na starom kontinentu.

“Evropska poljoprivreda ima prijetnju unutrašnju i spoljašnju i zbog toga je važno jedinstvo kako bismo imali ishranu dostupnu i kvalitetnu”, rekao je Makron otvarajući sajam poljoprivrede u Parizu.

Francuski predsjednik je rekao da treba odrediti tačnu evropsku strategiju poljoprivrede od sektora do sektora.

Prema njegovim riječima, evropska poljoprivreda može da bude konkurentna poljoprivrednim silama kao što su Rusija, Kina ili SAD, posebno po kvalitetu, ako se usvoje razne mjere, ali uz izbjegavanje “smrtonosne konkurencije sa najnižim cijenama”.

Makron je dodao da veliku pažnju treba posvetiti i ekološkom aspektu poljoprivrede. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!