Najnovije vesti
Slobodno vreme Vesti
Život je počeo da joj se raspada, a onda je stigao MILIONSKI DŽEKPOT

Život je počeo da joj se raspada, a onda je stigao MILIONSKI DŽEKPOT

Tokom najveće blokade vlade u američkoj istoriji mnogi federalni zaposlenici zabrinuto su se pitali kada će se moći vratiti na svoja radna mesta. Džudit Smit, radnica Službe nacionalnih parkova, jedna je od mnogih koji su se suočili sa odsustvom, ali umesto stresa što ne prima platu ona je dobila skoro 30 miliona dolara tako što je osvojila najveći džekpot Nju Džersija u poslednjih 15 godina, tačnije od maja 2004.

megamilionska lutrija Foto: ERIK S. LESSER / EPA;
megamilionska lutrija

Džudit je dobitni tiket kupila na vreme za izvlačenje lutrije od 29,5 miliona 17. decembra 2018, svega nekoliko dana pre nego što je počela blokada vlade. Njen sin Vilijam vratio se u radnju u kojoj je kupljen tiket da sazna da li su išta dobili.

- Kad sam pročitao po prvi put nisam mogao da verujem. Pisalo je da popunim zahtev i da se obratim prodavavcu. Odmah sam znao da smo dobili više od 500 dolara – priča Vilijam.

Petočlana porodica Smit imala je finansijskih i drugih problema proteklih godina a blokada vlada bila je “šlag na tortu”, piše CNN.

- Otac mi je umro pre dve godine – kaže Vilijam koji je trenutno nezaposlen.

– Majka dečka moje mame preminula je u novembru, a njen dečko je umro od jakog srčanog udara.

Nakon niza teških godina porodica se našla u dobitku
Foto: EPA;
Nakon niza teških godina porodica se našla u dobitku

Osvajanje džekpota kao da je došlo u pravo vreme, ali je porodica morala da potraži advokata kako bi pravilno podnela zahtev za podizanje dobitka. Kad se oduzmu porezi, ostaće im 14 miliona dolara, sa kojima planiraju da zbrinu porodicu i zabave se.

- Nastavićemo da radimo, pripremiti sve za decu da krenu u koledž i da putuju – kaže Vilijam.

Smitovi nisu jedini krupni dobitnici. Radnja u kojoj su kupili tiket dobiće 10.000 dolara bonusa za prodaju dobitnih brojeva.