Najnovije vesti
Vesti Hronika
IN MEMORIAM Mirko Butulija, čovek koji je nizao uspehe

IN MEMORIAM Mirko Butulija, čovek koji je nizao uspehe

Mirko Butulija tragično je izgubio život u 42. godini. Bio je jedan od onih koji je ostvarivao uspehe, unapređivao rad institucija na čijem je čelu.

KOMEMORACIJA UBIJENOM DIREKTORU AMSS Vulin: "Veliki, mislićemo stalno na tebe, čuvaj nas i mi ćemo tebe" Foto: J. Mamula / Tanjug
KOMEMORACIJA UBIJENOM DIREKTORU AMSS Vulin: "Veliki, mislićemo stalno na tebe, čuvaj nas i mi ćemo tebe"

Za pet godina, koliko je vodio Auto-moto savez Srbije, Savez je napredovao, očuvao je sistem kompaktnim i profitabilnim i poboljšao ugled ove organizacije u domaćim i međunarodnim okvirima. Zahvaljujući veoma uspešnoj međunarodnoj saradnji koju je Butulija ostvarivao, Auto-moto savez Srbije stekao je zavidan ugled u svetu auto i moto sporta.

Butulijin angažman prevazilazio je granice Srbije. Kroz članstvo u Upravnom odboru Centralno-evropske zone FIA (Međunarodna automobilska federacija) zalagao se za razvoj i popularizaciju auto-moto sporta u Srbiji. Prvi put u istoriji kao predstavnik sa Balkana, Butulija je 2017. godine izabran za člana Upravnog odbora FIA regije 1.

Kao diplomirani ekonomista, bio je i član Izvršnog odbora u “AMS Osiguranje” a.d.o. i uvaženi član Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije.

Mirko Butulija
Foto: J. Mamula / Tanjug
Mirko Butulija

U 2014. godini Butulija je izabran za predsednika rukometnog kluba “Crvena zvezda”. I o uvoj oblasti postiže ispeh - klub ostaje u ligi, ali i posle dužeg vremena finansijski stabilan. Obavljao je i funkciju potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije.

Rođen je 19. septembra 1976. godine u Dubrovniku, a detinjstvo je proveo u Trebinju. U Beogradu je nastavio školovanje.

Poreklom Hercegovac, Butulija je radio na očuvanju tradicije i običaja rodnog kraja, kroz Udruženje Trebinjaca “Jovan Dučić” Beograd, u kom je obavljao funkciju potpredsednika.

Butulija je bio oženjen i otac četvoro dece.