U posete bebama i porodiljama s tabletima

17:02:00 22.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Patronažne sestre Doma zdravlja „Novi Sad“ dobile su devet tablet računara koje će koristiti u svakodnevnom radu sa tek rođenim bebama i njihovim roditeljima.

U posete bebama i porodiljama s tabletima


Naime, Polivalentna patronažna služba novosadskog Doma zdravlja je deo programa saradnje UNICEF-a, Ministarstva zdravlja i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd u okviru kojeg je podeljeno 85 tablet računara za patronažne iz 25 domova zdravlja u Srbiji.

- Tableti će omogućiti primenu savremenog načina edukacije porodica u njihovim domovima. Na ovaj način ćemo biti u prilici da koristimo video materijale koji su nam na raspolaganju jer je poznato da „slika govori više od reči“. Pored toga, značajno je što ćemo na ovaj način moći efikasnije da pratimo i usavršavamo naš rad, a samim tim da budemo još bolji – navedeno je u saopštenju novosadskog Doma zdravlja.

Patronažne sestre će na tabletima imati dostupne edukativne sadržaje koji će omogućiti da efikasnije modeluju ponašanja koja odstupaju od uobičajene prakse i da pomognu roditeljima da stvore sigurno, podsticajno okruženje u kome će dete moći bezbedno da se igra i uči.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?