Petak, 07.09.2001.

14:44

KOLAR POZVAO NA BOJKOT VERONAUKE U VOJVODINI

Izvor: B92

Default images
Gradski sekretar za obrazovanje i kulturu u Novom Sadu Robert Kolar pozvao je roditelje ucenika da ne prihvate nastavu veronauke i gradjanskog vaspitanja u skolama. Kolar, koji je i funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine, izjavio je za B92 da ce veronauka naneti stetu i podele medju djacima u pokrajini. On je ocenio da niko nema pravo da bilo koju religiju u Srbiji, "a pogotovo u Vojvodini", proglasi za drzavnu veroispovest, "sto bi se desilo uvodjenjem veronauke u drzavne skole". “Postoji i opasnost da se deca proglase za decu prvog ili drugog reda i takva selekcija dece nije dobra i ovde nam ne treba”, rekao je Kolar. On je naveo da je ovo ne samo njegov stav, vec i stav Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i da ce, u slucaju zakonskih promena i pretvaranja fakultativnih predmeta u obavezne, zatraziti da se gradske vlasti u Novom Sadu tome i zvanicno suprotstave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

23 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: