Poznati francuski džihadista ubijen u napadu u Siriji

Francuski džihadista Fabijen Klen koji je ubijen je u bombardovanju snaga međunarodne koalicije u Siriji, preneo je danas radio Frans enfo (France Info).

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

00:49

Poznati francuski džihadista ubijen u napadu u Siriji
Foto: Gettyimages

On je u ime ID preuzeo odgovornost za terorističke napade u Francuskoj u novembru 2015. godine.

Pozivajući na pouzdane izvore, radio je javio da je u tom napadu koji se dogodio juče, teško povređen Klenov brat, takođe džihadista.

Napad se dogodio u Baghuzu, poslednjem uporištu Islamske države na istoku Sirije.

Francuska vlada je saopštila da čeka rezultate analiza DNK da bi potvrdila vest o smrti Klena. Glasovi braće Klen su brzo prepoznati na audio snimku emitovanom posle terorističkih napada u Parizu, 13. novembra 2015. godine.

Fabijen Klen (40) je sam saopštio vest o preuzimanju odgovornosti za napade, dok je glas njegovog brata Žan-Mišela (38) prepoznat da peva tada zajedno s drugim džihadistima.

Njih dvojica su godinama na meti pravosudnih organa u Francuskoj. U junu 2018. godine je izdat nalog za njihovo hapšenje.

Fabijen poznatiji kao "brat Omar" prešao je 90-ih godina u islam, i bio je "zvanični portparol" džihadista za francusko govorno područje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: