Deset puta veće kazne za neizgrađen propisan broj parking-mesta

17:02:00 21.02.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Investitori koji ne obezbede zakonom propisan broj parking-mesta do sada su plaćali 200.000 dinara za svako nedostajuće mesto. Međutim, ta nadoknada u budućnosti bi trebalo da bude deset puta veća.

Deset puta veće kazne za neizgrađen propisan broj parking-mesta


Naime, kako piše Dnevnik, u toku je izmena gradske odluke, tako da će investitori za svako neizgrađeno parking-mesto plaćati dva miliona dinara na ime penala.

Parkiranje u Novom Sadu već izvesno vreme je problem koji bi se mogao okarakterisati kao „nemoguća misija”, pogotovo u centru, ali i u naseljima poput Grbavice, Nove Detelinare i sličnih, gde su na mestu porodičnih kuća zidane zgrade. Zakonom o planiranju i izgradnji regulisano je da se parkiranje rešava na parceli korisnika, što znači da je investitor dužan da na svaki izgrađen stan obezbedi minimalno jedno parking-mesto ili garažu, odnosno jedan parking na svakih 70 kvadrata izgrađenog poslovnog prostora.

Izgradnja javnih garaža, i u centru i u drugim delovima grada, trebalo bi bar delimično da reši problem parkiranja. Možda će zato i najavljena izmena Odluke, odnosno povećanje naknade za nedostajuća parking-mesta s 200.000 dinara na dva miliona, podstaći investitore na to da obezbede dovoljno parking-prostora za stanare.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
10°
Vlažnost: 62%
Pritisak: 1005.7 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?