Tekst objavljen: 21.02.2019 12:31        


Beogradski dnevnik "Novosti" piše da će raspodela dividendi Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) verovatno uslediti do kraja marta, premda od kompanije nije dobijena zvanična potvrda.

Akcionarima Aerodroma isplata dividendi do kraja marta?

Građani koji nisu prodali svoje akcije Aerodroma "Nikola Tesla", trebalo bi da dobiju po 1.519,3 dinara na ime dela dobiti koju je lane ostvarila ova kompanija, a reč je o podeli 501 miliona evra od inicijalne koncesione naknade i redovne dobiti koju je kompanija ostvarila tokom prošle godine, pišu „Novosti“.



Skupština akcionara na kojoj treba da se usvoji odluka o raspodeli dobiti zakazana je za 18. mart, što je čak tri meseca pre uobičajenog roka za redovnu sednicu skupštine na kojoj se odlučuje o raspodeli dobiti.

Predložena bruto dividenda je 61,82 milijarde dinara odnosno 1.787,4 dinara po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Pravo na dividendu imaju akcionari koji su imali taj status 31. decembra prošle godine, što je i glavni razlog velikog pada cene akcija proteklih dana.

Akcije Aerodroma današnje trgovanje su završile na nivou od 645 dinara što predstavlja pad u ovoj sedmici od 34,1 odsto. Od početka godine akcije Aerodroma izgubile su na vrednosti 64,2 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana