Vesti

0

U Čačku za petak najavljen novi protest Jedan od pet miliona

Autor: SA

Izvor: Beta

U Čačku za petak najavljen novi protest Jedan od pet miliona

Izvor: Foto: Beta/Nebojsa Jovanovic

 

 

Na protestu će govoriti profesor filozofije u čačanskoj Gimnaziji Dragan Matijević i sociološkinja iz Čačka Rada Karanac, najavili su organizaotri.

Proteste organizuju čačanski studenti koji studiraju u Beogradu.

Prvi protest "Jedan od pet miliona" u Čačku održan je 18. januara.

Proteste u Čačku podržale su sve opozicione stranke u tom gradu, Dveri, Grupa građana "Za napredniji Čačak", Nova Srbija, Demokratska stranka, Dosta je bilo, Pokret srpske omladine, kao i "Sindikat obrazovanja Čačak", koji je većinski sindikat prosvetnih radnika u tom gradu. 

 

U Rači sutra prvi protest Jedan od pet miliona

Prvi protest građana "Jedan od pet miliona" u Rači biće održan sutra, sa početkom u 18 časova, ispred Doma kulture u tom mestu, rekao je danas agenciji Beta poverenik Saveza samostalnih sindikata u Rači Tomislav Veljković koji je i prijavio održavanje tog skupa.

Veljković je rekao da će građani posle okupljanja ispred Doma kulture krenuti u protestnu šetnju trotoarima ka semaforu na izlazu iz Rače.

On je rekao da će biti i jedini govornik na sutrašnjem protestu u toj šumadijskoj opštini.

Veljković je poznat po tome što je krajem 2017. godine bio otpušten kao tehnološki višak iz kotlarnice u opštinskoj upravi, iako je imao status uzbunjivača, jer je otkrio korupciju u Javnom komunalnom preduzeću Rača.

On je u januaru 2018. godine po privremenoj meri Višeg suda vraćen na posao do okončanja sudskog spora koji je pokrenuo protiv opštine Rača.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR