Petak, 31.08.2001.

18:53

POVREDJEN ALBANAC, PROTESTI NA OBE STRANE

Izvor: B92

Default images
Dva vojnika KFOR, 2 lica srpske i 2 lica albanske nacionalnosti napadnuta su u cetvrtak uvece u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada su iz juznog dela presli most na Ibru, saznaje FoNet u policiji UNMIK. U sukobu s napadacima jedan Albanac je zadobio lakse povrede. Sef operative UNMIK policije u mitrovickom regionu Benjamin Napolitano izjavio je da su ubrzo zatim Albanci kratko protestovali okupivsi se u severnom delu Mitrovice, i ponovili okupljanje u jutarnjim satima s namerom da se spreci prolazak autobusa za srpsko selo Suvi Do. UNMIK policija je omogucila da konvoj stigne do odredista. Srbi iz Suvog Dola su, zatim reagujuci na proteste Albanaca, blokirali put, ali su takodje posle razgovora s predstavnicima UNMIK, KFOR blokade uklonjene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: