Najnovije vesti
Sudbine
"Više smo vremena proveli nas dvoje zajedno, nego oboje sa svojim porodicama" Zlata Petrović kroz suze iznela sećanja na Šabana Šaulića

"Više smo vremena proveli nas dvoje zajedno, nego oboje sa svojim porodicama" Zlata Petrović kroz suze iznela sećanja na Šabana Šaulića

Pevačica Zlata Petrović neutešna je od kada je saznala da je njen kolega i veliki prijatelj Šaban Šaulić minulog vikenda izgubio život.

Zlata Petrović Foto: RAS / RAS Srbija
Zlata Petrović
Foto: M. Milanković / RAS Srbija

Zlata ne može da poveruje da je Šaban Šaulić preminuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, a za "Blic" otvorila je dušu o njihovim zajedničkim trenucima.

Zlata Petrović jedna je od onih pevača koji su najčešće delili podijum na veseljima u inostranstvu sa Šabanom Šaulićem. Družili su se oko 30 godina, ako ne svakog, onda svakog drugog vikenda, a osim toga bili su i u rodbinskim vezama.

- Šaban je moja porodica, stric mom sinu Mikiju. Hasanova i Šabanova majka su rođene sestre. Izgubila sam prijatelja do srži, a znali smo jedno o drugom skoro sve. Više smo vremena proveli nas dvoje zajedno nego svako od nas sa svojom porodicom. U mladosti, pa do unazad 10 godina, znali smo da po dva dana provedemo za kafanskim stolom. Obožavala sam da pijem sa njim posle nastupa, tokom i pred istog, a inače nikad ne popijem ni čašicu. Neopisivo mi je prijalo da u zoru koju smo dočekivali u kafani slušam Šabanov glas uz harmoniku. Tad je najlepše pevao. Kad nije bilo harmonike Šaban je lupko po stolu i davao sebi ritam. Neću da verujem da mog Saleta nema - potreseno priča Zlata.

Foto: Đorđe Kojadinović / RAS Srbija

Pevačica kaže da je u ponedeljak sa Šabanovom udovicom i ćerkom Ildom provela pola dana. Do kasno u noć je sedela sa njima i plakala.

- Mihailo i Sanela su bili u Nemačkoj, mogu da zamislim kako je toj deci da podnose celu situaciju. Ilda nas je zadržavala da sedimo sa njima i malo podelimo tugu. Udarac je neopisiv za sve, nikad gori i veći - kaže pevačica.

Foto: Petar Marković / RAS Srbija

- Umrla je narodna muzika. I to je cela istina. Izvinjavam se kolegama, ali više ne postoje pevači kao što je on bio. Neprestano plačem i neću da verujem da ga nema. Mislim da sam ovako plakala samo za majkom kad je umrla. Preteško je nositi se sa saznanjem da Šabana neću više videti - rekla je za "Blic".

- Jedino Šaban, Ljuba Aličić i ja imamo telefone od 3 evra. Videli smo u kakvom, malom automobilu je nastradao. Zaradio je milijarde, ali ga to nije opterećivalo. Pored punog stola đakonija on je na nastupe vadio paštetu i salamu i nudio mi da jedemo slatko. Znao je da mi tepa "bucko", kao i maloj deci koju nije mogao nikad da zaobiđe i da im ne tepa i ne štipne za obraz - ispričala je Zlata.

Foto: youtube

Podsetimo, u petak će biti održana sahrana Šabana Šaulića.

- Porodica planira sahranu Šabanu Šauliću u pola dva na Novom Groblju u Aleji zaslužnih građana, a komemoracija bi trebalo da bude održana u 11 časova u Skupštini grada, u velikoj sali - ispričao je izvor blizak porodici Šabana Šaulića.