Poreska uprava jača kontrolu, smanjuje broj filijala

Od 1. marta Poreska uprava će nadležnosti oko poslova igara na sreću preneti u novoformiranu Upravu za igre na sreću Ministarstva finansija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2019.

18:06

Poreska uprava jača kontrolu, smanjuje broj filijala
Foto: Thinkstock

A kroz proces centralizacije broj filijala će biti sveden sa sadašnjih 78 na 37, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi Srbije.

Prenošenja nadležnosti za naplatu naknade za odvodnjavanje, poslova u vezi s menjačkim i deviznim poslovanjem i poslova u vezi s igrama na sreću deo su procesa izmeštanja poslova koji ne spadaju u osnovnu delatnost Poreske uprave.

Ove godine Poreska uprava će, kroz spajanje terenske i kancelarijske kontrole, "jačati poresku kontrolu" a dalja centralizacija biće izvedena smanjenjem broja filijala sa 78 na 37 što će značiti da će u Beogradu umesto postojećih 17 biti 7 filijala.

I u promenjenoj strukturi Poreska uprava će ostati na 78 lokacija u Srbiji, a u prostorima koji više ne budu filijale pružaće se usluge stanovništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: