„NOVOSTI“ SAZNALE IDENTITET VOZAČA: Turčin Alsin ubio Šabana

E. V. N.

19. 02. 2019. u 20:27

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povređen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor našeg lista koji poseduje zvanične informacije iz policije

„НОВОСТИ“ САЗНАЛЕ ИДЕНТИТЕТ ВОЗАЧА: Tурчин Aлсин убио Шабана

Alsin Levent Foto Fejsbuk

Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povređen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju "Novosti".

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povređen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor našeg lista koji poseduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pevača Šabana Šaulića, saznaju "Novosti" u konzulatu.

- Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak - kaže za naš list generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić. - Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmerene ka tome. Doktori su nas obavestili da su oni u obavezi da predaju telo Pogrebnom institutu, gde će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izveštaj tužioca, dobićemo ga - objašnjava Branislava Perin Jarić.

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih poseta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, da je ispoštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

Prema nalogu državnog tužioca posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gde će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

- Obudkciju će obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac - objašnjava Perin Jarić. - Uobičajeno taj postupak traje oko tri sata, a onda sledi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa nemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada će telo biti dopremljeno u zemlju.

Može se očekivati da će i taj deo procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.


"Novosti" saznaju da će njegovo telo, posle obdukcije u četvrtak, avionom Vlade Republike Srbije biti prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića biće najverovatnije u ponedeljak.

MIHAJLO, SANELA I BATA NA IDENTIFIKACIJI TELA

Deca Šabana Šaulića, sin Mihajlo, ćerka Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković u utorak , nešto pre 14 sati, identifikovali su telo svog najmilijeg u Pogrebnom institutu.

- Porodici je na raspolaganju bila odvojena prostorija gde su mogli privatno, intimno da budu sa preminulim - ističe generalni konzul.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Шатор

20.02.2019. 00:16

Једва се довуче до Њемачке, и кад успије ради овакве ствари. Још муслиман и налио се ракије. Па ко је ту луд? Хелмут Шмит док је био градоначелник Бона схватио је да од интеграције муслимана у западни систем вриједности једноставно не иде. Овакви примјери то потврђују, ријетки су изузеци. Једино ови наши Срби муслиманске вјере су нормалнији, ал и они полако потпадају под радикализам и губе сваки компас.

Bransilav

20.02.2019. 07:44

@Шатор - Helmut Schmidt nikada nije bio gradonacelnik! On je bio senator za unustrasnja dela (Ministar unutrasnjih psolova) Hamburga. Duznosti koji je obavio u Bonnu su savezni Ministar odbrane pa zatim kancelar Nemacke. CDU sa Helmut Kohlom su 80tih vodili politiku povratak Turaka iz Nemacke u Tursku. Platili im za "odseljenje" u ono doba, ali ipak su i dalje najmnogobrojni medju strancima.

Mima

20.02.2019. 07:21

E ajde neka Novosti saznaju ko je ubio zenu na naplatnoj rampi kada je povredjen ministar Babic.

Milan

20.02.2019. 07:22

Zao mi ovih Nemaca postali su manjina u vlastitoj drzavi pored ovih muslidza mada i nas kako stvari stoje ceka isto kad setam centrom grada sve vise vidim ovih tamnoputih bradatih ''izbeglica''.

Aleksandar

20.02.2019. 07:24

Zao mi je čoveka i bio je ok ali avionom vlade Srbije da se prebaci telo? Na primer njegova porodica ima stvarno dosta da može da priušti prebacivanje tela. Ovo pričam samo jer kad se desi običnom čoveku koji nema mnogo para vlada Srbije ne pomaže. Lično znam dečka koji je pozajmio pare da oca vrati i otplacivao dug godinu dana... I da Turci sljokaju po Nemačkoj, nemojte da se cudite...

goran

20.02.2019. 08:17

Novine u Srbiji olako koriste reč "ubio" kada se radi o saobraćaju. Mislim da bi za pravo ubistvo trebamo da izmisle novu reč, mogu oni to

Čeda Ekser

20.02.2019. 08:48

Piju i turci samo kriju jedni od drugih!!!Isto tako jedu i p....... samo kriju isto jedni od drugih!!!Vole i oni sve sto voli nprmalan svet

Mika

20.02.2019. 15:43

Nema veze odakle je ubica turcin ili neki drugi. To ubistvo sigurno nije bilo slucajno, nego namerno!!! Tu ima nesto sto Mi neznamo trajace godinama dok se sazna Zasto???? Ili jednostavno na javnost dodje.