POLOMIĆEMO TI RUKE I NOGE! Jeremićev pulen Nikola Jovanović pretio odborniku SNS Ivanu Tešiću!
Foto: Dado Đilas, FB Printscreen

Bahato

POLOMIĆEMO TI RUKE I NOGE! Jeremićev pulen Nikola Jovanović pretio odborniku SNS Ivanu Tešiću!

Politika -

Rekao mi je da se osvrćem kad krenem po hleb, tvrdi naprednjak iz Pančeva

Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke i desna ruka lidera te partije Vuka Jeremića, fizički me je napao i pretio mi batinama, tvrdi za Kurir odbornik SNS u Pančevu Ivan Tešić. On navodi da se maltretiranje, uz teške psovke i brutalne pretnje da će mu prebiti ruke i noge, dogodio u petak u jednom kafiću u centru Pančeva.

Brutalne pretnje

- Došao sam sam da popijem kafu. Za jednim stolom sedeo je Jovanović sa dva njegova batinaša. Otišao sam do toaleta, a ubrzo za mnom došao je Jovanović i rekao mi: "Ti si onaj botovski mangup koji prekida tribine!"

foto: Kurir

Odgovorio sam mu da nisam botovski mangup, već ponosni član SNS. Počeo je da vređa, hteo sam da izbegnem svađu i da izađem. Ali me je Jovanović sprečio u tome pošto me je uhvatio za levu ruku i sve vreme psovao, vređao i brutalno pretio da on i njegovi "drugari" mogu da mi polome ruke i noge, da nije bezbedno da šetam sam, pa da je pametno da se osvrćem oko sebe kada krenem da kupim hleb. U svakom slučaju, rekao mi je: "Moraćemo da ti odsečemo taj tvoj pogani jezik" - priča Tešić i dodaje da je posle dva minuta "fizičkog i verbalnog maltretiranja" nekako uspeo da izađe iz toaleta.

Jovanović je, nastavlja on, krenuo za njim:

- Uhvatio me je ponovo za ruku i dovukao do njihovog stola i dvojici svojih batinaša rekao: "To je bot, šta da radimo sa njim?" Jedan od njih je rekao: "Hajde, gubi se odavde!" Odgovorio sam da nisam ker da me teraju. On je nastavio: "Možemo da izađemo napolje da se pozabavimo tvojim kostima, vidi kakav si, kao narkoman", pa onda dodao da će mi "je*ati mamu" i da ću "među prvima visiti na vešalima".

Prijavio policiji

Ceo ovaj slučaj je, kako kaže, prijavio policiji, kao i to da mu već sedmicama preko društvenih mreža prete batinama i da su nepoznate osobe snimale njegovu kuću i automobil.

Inače, Tešić ovaj napad povezuje sa događajem iz februara 2017, kada je u Smederevu, tokom kampanje za predsedničke izbore, kako kaže, intelektualno ponizio Vuka Jeremića, koji nije imao odgovor ni na jedno njegovo pitanje, zbog čega se ta tribina neslavno završila.

S druge strane, Jovanović odbacuje Tešićeve optužbe i tvrdi da je bilo sve "upravo suprotno":

- Seo je za sto pored mene i pretio mi sa namerom da me isprovocira. Nije uspeo. Dobacivao mi je: "S kojim pravom govoriš protiv vlasti u Beogradu i lažeš protiv (Gorana) Vesića?"

MUP potvrdio

Krivična prijava prosleđena tužilaštvu

U MUP su za Kurir naveli da su službenici Policijske uprave Pančevo o prijavljenom događaju obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu, kome je dostavljena krivična prijava koju je podneo I. T. i snimci sa nadzornih kamera u ugostiteljskom objektu.

Izazivanje incidenata

Džakovi s motkama

Tešić navodi i da je u petak primetio da su "batinaši lidera Saveza za Srbiju Jeremića i Dragana Đilasa" u Pančevu na nekoliko punktova postavili džakove sa motkama:

foto: Kurir

- To je bilo postavljeno s jasnom namerom da izazovu incidente koji bi kulminirali fizičkim nasiljem.

B. B./ Foto: Dado Đilas, FB Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja