NOVI DETALJI POGIBIJE: Sekli su auto da izvuku Šabana, pevaču pukla aorta posle sudara?

V. N.

18. 02. 2019. u 15:53

Kum Slobodan Stojanović o dramatičnim trenucima nesreće

НОВИ ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ: Секли су ауто да извуку Шабана, певачу пукла аорта после судара?

"Seat" potpuno smrskan Facebook/WDR aktuell

KUM porodice Šaulić Slobodan Stojanović, jedini preživeli svedok tragične saobraćajne nesreće nakon koje su preminuli muzička legenda Šaban Šaulić i muzičar Mirsad Kerić, nalazi se u bolnici u Nemačkoj, gde je smešten nakon nesreće. On kaže da se ne seća kako se tačno dogodila nesreća, jer se odmah od siline udarca onesvestio.

- U jednom trenutku sam se probudio, kada su sekli auto i vadili nas iz njega - rekao je Slobodan.

On ističe da je čuo spekulacije da je pevač preminuo od srčanog udara:

- Bio je vezan, i ja se iskreno plašim da je od siline udarca povredio aortu, koju je operisao. Spekuliše se da je imao srčani udar, ne znam, ne sećam se, bio sam u nesvesti.

Stojanović objašnjava da je video kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada.

- Čuo sam kako kažu da spava i da treba da ga probude i onda sam se ponovo onesvestio - rekao je Slobodan.

Stojanović je objasnio da su imali nastup do ranih jutarnjih sati i da su se dogovorili da ustanu u 6.15. Međutim, Šaulić je već u to vreme bio budan i lupao je na vrata Slobodanu, koji kaže da mu je delovalo čudno da toliko žuri jer je bilo tri sata do poletanja aviona. I dok su se vozili, Šaban je sve vreme gledao na sat i bio nervozan - kao da ga je neka nesreća vukla - rekao je Stojanović.

Šaban i Slobodan/Foto Instagram / mirsadkeric75

U međuvremenu su procurile nove informacije o poslednjim trenucima. Mediji prenose da je helikopterom dopremljen do bolnice, imao je maksimalni tretman kada je medicinska pomoć u pitanju jer je jedna od najboljih bolnica u ovom delu Nemačke ona u koju je prebačan.

Izvor beogradskih medija prenosi da je povreda srčane aorte bila smrtonosna i da je reanimacija trajala dva i po sata. Nažalost, nije preživeo. Šaban Šaulić je posle udesa na auto-putu kod Bilefelda sam izašao iz smrskanog automobila i ušao u sanitet.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, moguće je da je od udarca Šauliću pukla srčana aorta i da je usled komplikacija preminuo u bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

bager

18.02.2019. 17:41

da je ostao i mirovao par minuta ili do dolaska hitne ,mozda bi i preziveo ,jer on je dobio srcani od posledica straha,traume i stresa, to moze biti i nakon par sati ako se ne uzme lek za smirenje i naravno reanimacijska paznja i kontrola,,moj je prijatelj imao mali udes sa pesakom ,nije ga zgazio samo malo zakacio ,bez ogrebotine,,tek uvece je poceo da se trese i pada u komu ,,Hitna ,reanimacija ,3 stenta i prosirenje miokardije,balkanci to kao vrece vade i ubacuju u bilo koji auto i bolnica,,

zoran

19.02.2019. 11:38

@bager - cemu komentari o vozilu u kojem se nalazio?svi mi izgubili smo legendu i umetnika kakvog neznam hocemo li imati i u narednim generacijama . kada bi sa ja pitao proglasio bi dan zalosti u cast neponovljivom SABANU. iz dubine duse saucesce porodici

Lazar

18.02.2019. 18:17

Poslednji pozdrav najvećem kralju narodne muzike. Tolike sam noći proveo i jutra dočekao uz tvoje pesme. Sa tobom je otišao i deo moje mladosti, hvala ti na svemu. Počivaj u miru

NIKOLAKRAJINALONDON

18.02.2019. 18:26

Prilikom laksih udesa ljudima se savjetuje da ostanu u poziciji u kojoj su bili nakon udesa ,do dolaska ljekarske pomoci zbog mogucih vecih povredjivanja kicme ili drugih djelova tjela. Aorta mozda nije pukla prilikom sudara, vec mozda prilikom izlaska iz auta zbog naprezanja.

NIKOLAKRAJINALONDON

18.02.2019. 18:31

Nakon autopsije moze se dogoditi da se smanji odgovornost vozaca koji je udario u vozilo Sabana Saulica za njegovu smrt .

Geo

18.02.2019. 21:11

Najveća je tragedija u kakvim se kolima vozio. Ovdje gdje ja živim svi kupuju SUV i pickup trakove zbog veće sigurnosti i bolje zaštite familije. Nakon ovog sto sam vidio da se desilo Šabanu kupujem SUV. Tačka.

Mimi

18.02.2019. 22:32

@Geo - Kakve veze ima, seat? Sta mu fali? Pa Tose je bio u SUV ..najsigurnijem autu po statistikama pa je poginuo. Tako da......................

Mercedes

18.02.2019. 23:47

Nemogu Da Verujem Da naš Kralj Šaban nije Iznajmio Limuzinu Da ga Vozi ko GOSPODINA na Aerodrom a.A ne Sa onim Malim Autom koji nije ni Imao Balone uslučaju Sudara Da Se Otvore I danas bi Šaban bio Živ. Natrpali onaj mali auto Sa Muzičkim Instrumentima I nisu imali mesta Da udobno sede. Ovaj Sudar nije trebao Da se desi.

Mercedes

18.02.2019. 23:51

DA se Zahvalim našem Kralju Šabanu Za Predivnu muziku koje ćese Pevati još mnogo Decenija. Počivaj u miru , jednog dana Ćemo te slušati opet negde Tamo Daleko .Hvala. Hvala I od Srca Ti Hvala Za predivnu muziku.

Mirjana

20.02.2019. 06:38

kako sekili auto kad bolničar kažu da je izašao sam i pričao im srpski?Da ne "pravite senzaciju od tragedije"?SRAMOTA!!!