Uvedena A zona – pola sata 100 dinara VIDEO

U Beogradu danas stupaju na snagu izmene u sistemu parkiranja u glavnom gradu, dosadašnje tri zone imaće nova pravila, a uvedena je i nova A zona.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

08:21

Uvedena A zona – pola sata 100 dinara VIDEO
Foto: Thinkstock

Kako je najavljeno, zonirano je 2.000 novih parking mesta u najužem centru gradu, kao i na Novom Beogradu.

U Čubrinoj ulici u centru Beograda postavljena je ljubičasta tabla koja označava A zonu za parkiranje u kojoj je parkiranje ograničeno na pola sata i košta 100 dinara. Zapravo, to je nekadašnja crvena zona, samo je nekoliko ulica u okolini Kosančićevog venca pripojeno A zoni.

Dosadašnje zone su ostale iste, samo što je omogućeno dodatno produženje, pa će vozači u prvoj, crvenoj zoni moći da se parkiraju sat vremena, a cena za parkiranje je 56 dinara, uz mogućnost produžavanja za pola sata i doplatu od 100 dinara.

U drugoj, žutoj zoni sat je 48 dinara i tu će parkiranje takođe moći da se produži za sat vremena za 180 dinara.

U trećoj, zelenoj zoni sat je 41 dinar, a dozvoljeno produženje biće još sat vremena uz doplatu od 140 dinara.

Kakve su parking zone u drugim gradovima u Srbiji, pogledajte u video-prilogu:

U crvenoj zoni može još pola sata duže

"Naša pretpostavka je da građani zone po bojama lakše pamte, pa su zbog toga tako i podeljene", objašnjava Nikola Marjanović, direktor korisničkog servisa JKP "Parking servis".

Naprvaljene su neke izmene u režimu parkiranja. U crvnoj zoni je produženo parkiranje, pa sada građani mogu da produže parkiranje još pola sata.

"Produženo parkiranje može da se plati pet minuta pre isteka prvog sata", objašnjava Marjanović.

Jedino u ljubičastoj zoni neće biti mogućnost da se produži parkiranje. Stanari koji žive u ovom delu grada mogu da koriste i žutu zonu, koja se nalazi u neposrednoj blizini njihovih domova.

Prema Marjanovićevim rečima, cene su uglavnom ostale iste, kao i ranije.

Na dopusnikim tablama građani mogu da se informišu o cenovniku ovog javnog preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: