NN lice u navali Partizana

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.02.19. | 10:31

Nemanja Nikolić u Bačkoj Palanci sam sebi nacrtao model ponašanja za nastavak sezone

Nešto novo. Umeo je Nemanja Nikolić jesenas propisno da iznervira Partizanove navijače, da im se zameri nonšalantnim ponašanjem na terenu i izjavama, međutim, bude li igrao u nastavku prvenstva kao na prolećnoj premijeri u Bačkoj Palanci velike su šanse da mu Grobari sve grehe oproste.

Umesto „nonšalantno nezaintereosvano“, kako je sam sebi priznao da ponekad izgleda, centarfor crno-belih je pokazao da može da bude „neobično napadan“ i višestruko koristan za svoj tim: da ga razigrava, nosi odbranu rivala na leđima, šalje lopte u prostor, dobija vazdušne duele, uklizava... I tako NN, kao inicijali njegovog imena i prezimena, postadoše u subotnjem matineu, pokazatelj „nečeg novog“ u navali tima iz Humske 1.

Izabrane vesti

Pokazatelj da sve može fudbalski. Čak i da nije dao gol – a jeste njegovim potezom „otvorena“ OFK Bačka – ostao bi utisak da je bivši prvotimac Spartaka drugačiji nego u prvom delu sezone, da više igra za ekipu i ako je suditi samo na osnovu početnih 90 minuta u 2019. godini možda to novo NN lice poboljša ličnu, samim tim i Partizanovu efikasnost u sezoni kad je važno formirati ekipu za letnje kvalifikacije i spremiti se za narednu sezonu.
„Pobeda nas OFK Bačkom je veoma važna i za tim i za mene. U ovakvim utakmicama je važno da se gol postigne što je brže moguće, jer se uglavnom susrećemo sa protivnicima koji se preterano zatvore i onda nemamo previše prostora za igru. To i nije bio slučaj u Palanci, moram da pohvalim protivnika, jer su fudbaleri OFK Bačke izašli na megdan Partizanu sa namerom da igraju fudbal i da se nadmeću, što je za svaku pohvalu“, prenosi utiske sa prvog takmičarskog meča u kalendarskoj godini Nemanja Nikolić.

Najgore što može da mu se desi jeste da pomisli da je završio posao. Naprotiv, bude li shvatio da samo pravlj šorts i poderan dres priznaju Grobari kao dokaz borbenosti, čak i kad se ne da gol – takvih je primera o-ho-ho - ima šansu da uspe na Topčiderskom brdu. Baš kao što je tokom zimskih priprema upijao reči šefa stručnog štaba Zorana Mirkovića. Tokom jedne kontrolne utakmice prodrao se Bata:
„Čuješ li ti šta ti se priča ili samo teraš po svom?“.

Baš od tog duela počeo je Nemanja Nikolić da menja sebe. A nema delikatnijeg izazova u životu nego stare navike odbaciti, novima se prikloniti, pa bi ono što je uradio u subotu od 13 do 14.50 moglo da postane pravilo, nikako izuzetak, ukoliko planira da ostavi dublji trag u Humskoj.
„Nema velike razlike u cilju, modelu, odnosno načinu kako želimo da igramo u odnosu na pripremni period, s tim da utakmice u Turskoj nisu imale veliki rezultatski značaj kao ove. Sada su u pitanju bodovi i svaki meč mora da se dobije. Trenutno smo u situaciji da ne možemo da dozvolimo gubljenje bodova“.

Možda najveći Nikolićev kvalitet je u saznanju da voli da igra fudbal, pre nego da daje golove. Kod njega se akcije ne prekidaju, ume da zadrži i spusti loptu, a da bi bio od koristi timu potreban mu je saradnik. Možda baš Rikardo Gomeš, s kojim će za razliku od jeseni češće sarađivati ovog proleća.
„Izašli smo sa dva napadača, što se pokazalo kao odlično rešenje. Posebno mi je drago što smo obojica postigli golove. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i obradovati crno-belu porodicu u svakom. Rezultat iz Palanke je odličan, ali propustili smo još šansi, pre svega mislim na Rikarda i mene. Moglo je biti i ubedljivije“, dodao je Nemanja Nikolić, „devetka“ sa oznakom NN.

Nešto novo...

SA BAMBIJEM DOBRO IZGLEDAMO

Odlazak Marka Jankovića u Seriju A stručni štab Partizana je nadomestio prekomandom Zorana Tošića na poziciju ofanzivnog veziste, „desetke“ postavljene iza napadačkog tandema, što bi moglo da dodatni boljitak crno-belima.
Otišao je bitan fudbaler, kreator naše igre. Nadam se da će u SPAL-u pokazati da je igrač za najboljih pet klubova u Italiji. Bambi nam se vratio i tek će pokazati koliko je važan za ekipu. Imao je peh na početku sezone i njegovo odsustvo je bilo primetno. Protiv OFK Bačke je igrao iza Rikarda i mene, čini mi se da je to dobro izgledalo“, smatra Nikolić.

FOTO: Star sport


tagovi

FK PartizanNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara