KRAJ: Partizan - FMP 83:71

Novosti online

16. 02. 2019. u 16:33

Branilac trofeja opravdao je ulogu favorita i u nedelju će se boriti za "Žućkovu levicu"

КРАЈ: Партизан - ФМП 83:71

Veličković i Šešlija na jednom od prethodnih mečeva FMP-a i Partizana

Košarkaši Partizana braniće pehar Kupa Radivoja Koraća u finalu, pošto su pobedili FMP iz Železnika 83:71 (21:16, 18:20, 24:21, 20:14).

Partizan su do trijumfa vodili Džok Lendejl sa 18 opena, jedan manje dali su Aleks Renfro i Vanja Marinković.

Crno-beli sutra za trofej igraju protiv boljeg iz duela Crvene zvezde i Mega Bemaksa, koji počinje u 21 sat. Finale je sutra na programu od 17.00 sati.


PRVA ČETVRTINA

Meč je počeo promašajem Bursaća i poenima Marinkovića iz prodora. Posle polovičnog učinka Šešlije s linije penala, Veličković s tri poena (2+1) podiže prednost crno-belih na 5:1 u 2. minutu. Rebec je promašio trojku s preko osam metara, Marinković je precizan van linije 6.75 za plus sedam Partizana. Bursać prekida seriju crno-belih poenima iz reketa - 8:3, 3. minut. Marinković pogađa još jednu trojku, odmah zatim i Renfro, crno-beli prvi put na meču imaju dvocifreni plus - 14:3, 4. minut.

Pot poentira iz prodora posle tajm auta Jovanovića, ali Lendejl poentira uz faul, pogađa dodatno bacanje i održava Partizan u dvocifrenom plusu na polovini prve deonice - 17:5. Đorđević je polovičan s linije penala, a Jeremić, posle izgubljene lopte Partizana, pogađa prvu trojku za "pantere". Posle promašaja Renfroa za tri, Rit poentira, FMP je na jednocifrenom zaostatku - 17:11, 7. minut.

Stefan Janković polovičnim učinkom s linije slobodnih bacanja prekida seriju FMP od 6:0. Pre toga je Renfro promašio oba slobodna bacanja - 18:11, 8. minut. Pejdž ubacuje četvrtu trojku crno-belih u prvoj deonici za novu dvocifrenu prednost Partizana - 21:11. Pot je precizan s poludistance, potom ubacuje i trojku, na kraju prve deonice crno-beli vode 21:16.

DRUGA ČETVRTINA

Na otvaranju druge deonice Veličkković poentira u reketu FMP, Pot na drugoj strani pogađa još jednu trojku, Partizan vodi 23:19. Lendejl je polovičan s linije penala. Posle promašaja Jeremića za tri u ranoj fazi napada, u polukontri Jaramaz ubacuje šut s poludistance. Lendejl popravlja promašaj Pejdža, Jovanović traži minut odmora. Crno-beli imaju plus devet u 13. minutu - 28:19.

Na mini seriju Partizana od 5:0, posle minuta odmora "panteri" odgovaraju sa pet vezanih poena (Đorđević dva, Rebec tri poena) - 28:24, 15. minut. Si trojkom uz faul i pogođenim dodatnim bacanjem odbija nalet rivala - 32:24, 15. minut. FMP je u seriji izgubljenih lopti, Nikola Janković trojkom vraća crno-belima dvocifreni plus (35:24, 17. minut). Rit poenima iz reketa prekida seriju Partizana od 7:0, a Uskoković s linije penala (2/2) smanjuje zaostatak FMP na sedam poena.

Posle tajm auta Trinkijerija Stefan Janković poentira posle prodora - 37:28, 18. minut. Rit pogađa svoju prvu trojku na meču. Crno-beli su prokockali dva uzastopna napada, Jeremić je fauliran prilikom pokušaja za tri, ubacio je sva tri bacanja i vratio "pantere" na minus tri na ulasku u poslednji minut prvog poluvremena - 37:34. Nikola Janković zakucavanjem prekida seriju FMP od 6:0, Pot pogađa s poludistance, a Pejdž uz zvuk sirene za kraj poluvremena promašuje za tri. Na veliki odmor crno-beli idu sa plus tri - 39:36.

TREĆA ČETVRTINA

Drugo poluvreme je počelo faulom marinkovića nad Jeremićem prilikom šuta za tri poena. Košarkaš "pantera" je sva tri puta precizan za prvo izjednačenje od početka meča - 39:39. Posle izgubljene lopte Marinkovića, Jeremić poentira i iz prodora za prvo vođstvo "pantera", ali Renfro poravnava već u narednom napadu. Šešlija održava koš prednosti FMP, ali posle nesportskog faula Rita nad Lendejlom crno-beli vraćaju rezultatski plus (2/2 sl. b, zakucavanje Sija) - 45:43. Lendejl popravlja promašaj Veličkovića, crno-beli serijom 6:0 idu na plus četiri.

Šešlija pogađa s poludistance, a Renfro iz prodora. U 24. minutu Partizan vodi 49:45. Na poene Jeremića za dva, košem iz reketa odgovara Si. Rit ubacuje šut s poludistance, a Lendejl s linije penala (2/2) održava crno-bele na plus četiri na polovini treće deonice - 53:49. Rebec promašuje trojku na isteku napada, a Marinković na drugoj strani ubačenim šutem van linije 6.75 Marinković kruniše odličnu asistenciju Lendejla - 56:49, 26. minut. Jovanović traži minut odmora.

Posle promašaja Bursaća za tri, Marinković ubacuje svoj četvrti šut van linije 6.75 za novi dvocifreni plus crno-belih - 59:49, 27. minut. Momirov prekida mini seriju Partizana poenima s poludistance. Laki poeni za Gagića, potom i za Rita na drugoj strani - 61:53, 29. minut. Gagićevu grešku u koracima poenima iz prodora kažnjava Uskoković i vraća FMP na minus šest na ulasku u poslednji minut treće deonice.

Lakim poenima Nikole Jankovića Partizan ostaje na osetnom plusu (63:55). Posle tehničke greške Trinkijerija zbog prigovora, posle faula Pejdža nad Radovanovićem, "panteri" pogađaju dva od tri slobodna bacanja i na poslednji dvominutni odmor idu za šest poena zaostatka - 63:57.

ČETVRTA ČETVRTINA

Poenima Rita, pa s četiri uzastopna Lendejla otvoren je četvrti kvartal. Posle dva uzastopna promašena napada, kojima su prethodile dobre odbrane, Trinkijeri traži minut odmora pri vođstvu Partizana 67:59 u 33. minutu. Poenima Veličkovića u kontri crno-beli su na dvocifrenom plusu. Dva uzastopna promašena napada, kojima su crno-beli propustili priliku da još više uvećaju prednost, lakim poenima kažnjava Đorđević.

Košarkaši Partizana su u ofanzivnoj krizi, ali "panteri" to ne uspevaju da kazne, a posle efektnog zakucavanja Renfroa, kojim je održao crno-bele na dvocifrenom plusu, Jovanović traži tajm aut. Na polovini četvrte deonice izabranici Andree Trinkijerija vode 71:61. Promašaj Đorđevića posle minuta odmora, poemima iz prodora kažnjava Renfro i uvećava prednost crno-belih na 73:61.

Košarkaši Partizana ponovo nisu uspeli da materijalizuju dve odlične odbrane, ali Rit polovičnim učinkom s linije penala to ne uspeva da kazni. Jaramaz promašuje trojku, a Lendejl prilikom pokušaja da napravi ofanzivan skok pravi faul nad Radovanovićem koji pogađa dva bacanja - 73:64, 38. minut. Lendejl se izborio za dva bacanja, precizan je oba puta i vraća crno-belima dvocifreni plus. Rebec greši u dodavanju, a u kontranapadu Renfro poentira posle asistencije Sija. Jovanović traži poslednji tajm aut na meču, Partizan ima plus 13 dva minuta i osam sekundi pre kraja - 77:64.

Markus Pejdž ubacuje trojku i na ulasku u poslednji minut završnog kvartala overava trijumf crno-belih u polufinalu KRK. Na kraju pobeda Partizana 83:71.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije