Fudbal

Jirka: Zvezda zaslužuje da opet igra Ligu šampiona

Jirka: Zvezda zaslužuje da opet igra Ligu šampiona
Foto: Tanjug | Jirka: Zvezda zaslužuje da opet igra Ligu šampiona

Fudbaler Crvene zvezde Erik Jirka kaže da ekipa Vladana Milojevića ima kvalitet da i sljedeće sezone igra u Ligi šampiona i to čak da nadmaši saldo od četiri boda.

Pojačanje iz Spartaka iz Trnave zadovoljno je igrama u pripremnom periodu u kojem je ostvareno svih šest pobjeda, među kojima se ističu protiv Ludogoreca (3:1) i Maribora (1:0).

"Ekipa je jako kvalitetna, na vrhunskom nivou. Zvezda je prepoznata u svijetu, pa je normalno da ima sjajne igrače. Mislim da Zvezda zaslužuje i da sljedeće sezone igra u Ligi šampiona", rekao je Jirka novinarima tokom druženja u beogradskom tramvaju sa Zvezdinim bojama i grbom.

Slovačko krilo smatra da je grupa u Ligi šampiona s Liverpulom, Pari Sen Žermenom i Napolijem bila preteška.

"Ove sezone je bila prejaka grupa, nadam se da će sljedeće biti više sreće na žrijebu. U tom slučaju, imaćemo dobre šanse", dodaje Jirka, koji je skrenuo pažnju na sebe u susretima Zvezde i Spartaka u kvalifikacijama za elitno takmičenje.

Fudbaler sa odličnim fizičkim predispozicijama, pred start proljećnog dijela protiv Vojvodine, ističe da već sada jedva čeka duel sa Partizanom 27. februara na "Marakani".

"Jedva čekam derbi. Za mečeve Crvene zvezde i Partizana znam još dok sam igrao u Trnavi. Prije meča u Beogradu sa Zvezdom gledao sam navijače putem interneta (pfff...). To je bilo nevjerovatno", zaključio je Jirka, koji je priznao da se prvi put vozio u tramvaju jer ga u Trnavi nema.

Fudbaleri Crvene zvezde danas protiv Vojvodine otvaraju prolećni dio na stadionu "Rajko Mitić" sa početkom u 16 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije