Nedelja, 29.07.2001.

14:52

DRZAVNU STAMPARIJU VRATITI IZ PODGORICE

Izvor: B92

Default images
Demokratska stranka /DS/ ce naredne sedmice preko svojih predstavnika u saveznim organima zatraziti potpunu informaciju i preduzimanje mera povodom skandala sa dodjeljivanjem drzavne stamparije listu "Dan" iz Podgorice, javlja SRNA. U saopstenju DS-a se navodi da je Savezna direkcija za robne rezerve za vreme vlade Momira Bulatovica, dodelila stampariju marke "Solna" listu "Dan", koji je u tom periodu dobijao besplatno papir za stampanje novina iz fabrike "Matroz", a dodelu stamparije je izvrsio Milija Scepanovic. Ova stranka navodi da list "Dan" nikada nije platio ni dinara na ime iznajmljivanja stamparije, a duguje i oko 800 000 maraka na ime neplacenog papira za stampanje. "Da bi skandal bio veci, list “Dan” izdaje preduzece “Dan graf” iz Podgorice, koje se nalazi se u vlasnistvu tri osobe, od kojih su dve clanovi novoosnovane stranke Momira Bulatovica. Tako ispada da Savezna drzava, odnosno gradjani Srbije finansiraju privatne novine iz Podgorice" - stoji u saopstenju. DS smatra da nova vlada treba da ponisti odluke vlade Momira Bulatovica i da omoguci privatnicima iz Podgorice, koji su do sada bili na jaslama Savezne drzave, odnosno gradjana Srbije, da se isprobaju u trzisnim uslovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: