Vesti

0

Vučić poručio Mogerini: Dijalog ne može biti nastavljen dok se ne ukinu takse

Autor: SA

Izvor: Beta

Vučić poručio Mogerini: Dijalog ne može biti nastavljen dok se ne ukinu takse

Izvor: Foto: Beta/Milan Obradović

On je naglasio da jednostrane mere Prištine predstavljaju ne samo nepremostivu prepreku u dijalogu, već i pretnju stabilnosti u regionu, navedeno je u saopštenju službe za informisanje predsednika Srbije.

Vučić je ponovio i da Srbija vodi odgovornu politiku i nije se opredelila za recipročne mere, nadajući se da će razum prevladati.

On je ukazao i na to da je platforma za nastavak dijaloga, koja je usvojena u Prištini, u stvari platforma protiv dijaloga i da bi bilo poštenije da kažu da nisu za dijalog uopšte, jer ono što su napisali ne ostavlja prostora za kompromis.

Vučić je Mogerinijevoj zahvalio što čini sve da se stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 

Vučić i Orban telefonski razgovarali o bilateralnoj saradnji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s premijerom Mađarske Viktorom Orbanom o bilateralnoj saradnji, saopšteno je danas iz predsedništva.

Teme telefonskog razgovora su bile mađarske investicije u Srbiji, mere za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih projekata i saradnja u oblasti energetike, posebno vezano za Turski tok.

Vučić i Orban su se saglasili da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou i izrazili posvećenost bilateralnoj saradnji i saradnji u pitanjima od regionalnog značaja.

Predsednik Srbije se zahvalio za mađarsku podršku srpskim evrointegracijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR