TRAMP ČESTITAO TAČIJU GODIŠNJICU: Traži normalizaciju sa Beogradom

Tanjug

15. 02. 2019. u 17:37

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose

ТРАМП ЧЕСТИТАО ТАЧИЈУ ГОДИШЊИЦУ: Тражи нормализацију са Београдом

Depositphotos

Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je danas kosovskom predsedniku Hašimu Tačiju 11. godišnjicu nezavisnosti i ocenio da je "najvažnije" to da "Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose".

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je u Trampovom pismu navedeno da su "snažni bilateralni odnosi" Vašingtona i Prištine "ukorenjeni u zajedničkoj viziji stabilnog, sigurnog i prosperitetnog Kosova i Zapadnog Balkana".

Tramp u pismu navodi da ohrabruje građane Kosova da se fokusiraju na očuvanje demokratskih principa, jačanje vladavine prava i unapređenje ekonomskih i trgovinskih mogućnosti.

"Što je najvažnije, Kosovo i Srbija treba da normalizuju odnose, što je izuzetno važno za zapadne integracije Kosova. Smatramo da je uzajamno priznanje temelj normalizacije odnosa i kao osnova za svako sveobuhvatno rešenje", ocenio je Tramp.

Navodi se da je on u pismu zaključio da "SAD ostaju partner svima onima koji dele ove vrednosti i spremni su za naporan rad, potreban za sadašnji i budući uspeh Kosova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Сараџогла

15.02.2019. 18:26

Да ли су наши објаснили Трампу да Србија са својим Косметом нису код Аустралије?Је л' би било Трампу све једно да му мексиканци отму Тексас и себи прикључе?Мексико има 130 милиона становника и најјачу нарко мафиу!

realist

15.02.2019. 21:25

Meni ovaj igleda nije dorastao sa svojim teroristima kojima cestita neke godisnjice jer uopste on zna sta radi ja verujem da nece dugo na tronu,on nije dosledan da vodi zemlju ka ljudskom zivotu samo neke pretnje,ali i njegovoj vladavini dolazi kraj