Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Stanivuković: Dobio sam informaciju da treba da povedem RAČUNA O BEZBJEDNOSTI, ne mogu očekivati zaštitu od MUP-a

Stanivuković: Dobio sam informaciju da treba da povedem RAČUNA O BEZBJEDNOSTI, ne mogu očekivati zaštitu od MUP-a

Dobio sam informaciju da moram povesti računa o mojoj, ali i bezbednosti moje porodice i saradnika, izjavio je narodni poslanik Draško Stanivuković za Srpskainfo.

Drasko Stanivukovic protest Banjaluka Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Drasko Stanivukovic protest Banjaluka

– Naglašavam da ovo nije beg. Moje odsustvo iz Srpske neće biti dugo. U pitanju je radni odlazak, na koji sam bio primoran, između ostalog, i zbog bezbednosti, jer ne mogu da očekujem zaštitu od MUP. Moj povratak bi značio da sam to obezbedio – istakao je on.

Podseća da je proteklih dana ukazao na niz afera, od pelena do pretnji, te da je tražio jasne odgovore od nadležnih institucija, ali da ih nije dočekao.

– Sve što sam mogao da uradim u Srpskoj uradio sam. Vidite, ključni deo najnovijeg snimka je rečenica: „Tvoja izjava nam se ne uklapa“! U šta se ne uklapa?! U montirano i izmišljeno?! Jednostavno, ne vidim političku spremnost da se reše otvorena pitanja – kategoričan je narodni poslanik, piše Srpskainfo.

Radni period će iskoristiti da sve bolje sagleda i pripremi naredne korake.

– Borba će se i dalje odvijati u više pravaca, institucionalno i vaninstitucionalno. Cilj je da se u Srpskoj podigne bezbednost na viši nivo, da se obezbedi viši stepen građanskih prava, da se, uz saradnju ljudi različitih struka, borimo za zakon o poreklu imovine, kako bi se iskorenili malverzacije i kriminal – navodi on.

Tokom radnog perioda će tražiti podršku važnih institucija iz regiona, ne navodeći o kojim institucijama je reč.

Na pitanje Srpskainfo da li razmišlja o traženju političkog azila u nekoj od zemalja Evrope ili sveta, Stanivuković je bio kategoričan.

– Ne vidim se u toj situaciji. Potpuno sam spreman na borbu i žrtvu – odgovorio je on.

Za nekoliko dana će se, tvrdi, vratiti sa nizom predloga, projekata, sistemskih rešenja, koji će biti odlična osnova za dostojniji i bezbedniji život u Srpskoj.

Zaključio je kako borba ide sporo, jer je „odlikuje sistematičnost i ozbiljnost“.