Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.02.2019.

20:50

Pernica srušio Dinamo, Kostić strelac u remiju Ajntrahta

Fudbaleri Dinama iz Zagreba poraženi su na gostovanju od Viktorije Plzenj sa 2:1, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Izvor: PT

Autor: PT

Pernica srušio Dinamo, Kostić strelac u remiju Ajntrahta
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Gosti su odigrali dva različita poluvremena, pošto su u prvom bili veoma dobri, odnosno u drugom očajni.

Dinamo je posle 45 minuta igre vodio sa 1:0 golom mladog Danija Olma i sve je išlo u dobrom smeru. Međutim, došlo je do opuštanja i ekipa iz Češke znala je to kako da iskoristi.

Junak Viktorije bio je Ludek Pernica koji je postigao dva gola, čime je doneo veliki trijumf češkoj ekipi. Štoper Plzenja prvo je izjednačio rezultat u 54. minutu, a potom je u 83. pogodio za veliko slavlje domaćeg tima.

Klub iz Zagreba do kraja meča nije uspeo da se oporavi i sa negativnim rezultatom se vraća u prestonicu Hrvatske.

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta odigrali su nerešeno 2:2 na gostovanju protiv Šahtjora iz Donjecka.

Iako su igrali protiv teškog rivala utisak je da su mogli da izvuku dosta bolji rezultat, pošto je Šahtjor od 11. minut imao igrača manje.

Međutim, Frankfurt je dva puta vodio, ali u oba slučaja ispuštao prednost. Hintereger je u sedmom minutu postigao gol za 1:0, a potom je Marlos izjednačio u desetom. Sa tim rezultatom otišlo se na pauzu.

Sjajno je Ajntraht krenuo drugo poluvreme, Jović je poslao odličnu loptu ka Kostiću koji ju je lako prosledio u mrežu.

Imali su gosti sve u svojim rukama, vođstvo i igrača više, međutim nisu izdržali. Taison je u 67. minutu izjednačio i postavio tako konačan rezultat.

Kada je reč o ostalim utakmicama, Klub Briž je posle preokreta pobedio Salcburg (2:1), Čelsi je slavio protiv Malmea sa 2:1, Viljareal je slavio na gostovanju protiv Sportinga iz Lisabona, dok je Napoli savladao Cirih sa 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve