Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.02.2019.

18:45

Arsenal se obrukao protiv BATE, Sevilja slavila u Rimu

Fudbaleri Arsenala poraženi su na gostovanju od BATE Borisova sa 1:0, u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Izvor: PT

Autor: PT

Arsenal se obrukao protiv BATE, Sevilja slavila u Rimu
Foto: Tanjug/ AP Photo/Sergei Grits/ Nemanja Miliæ

Očekivano Unaj Emeri izveo je kombinovan sastav i kada je video da je "vrag odneo šalu" ubacio je Pjer Emerik Obamejanga, Lukasa Toreiru i Denisa Suaresa.

Međutim ni to nije dalo rezultata. Domaći fudbaleri poveli su iz prekida u 45. minutu i do kraja su se veoma organizovano branili.

Poznato je da engleski timovi nekada znaju da drugo po rangu evropsko takmičenje odigraju opušteno, bez respekta i da im se to kasnije obije o glavu.

Slično je bilo u Belorusiji gde su domaći fudbaleri ostvarili veliku pobedu. U startnih 11 ekipa iz Borisova našli su se srpski igrači Aleksandar Filipović i Nemanja Milić. Uprkos porazu Arsenal je i dalje veliki favorit da prođe u osminu finala.

Fudbaleri Lacija poraženi su pred domaćom publikom od Sevilje sa 1:0. Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić nije igrao zbog povrede.

Jedini pogodak na meču postigao je Visan Ben Jeder u 22. minutu. Loš meč odigrali su "nebesko plavi" i ekipa iz Andaluzije zasluženo ima prednost pred revanš meč.

Od ostalih mečeva Olimpijakos je ispustio pobedu protiv Dinama iz Kijev, pošto su u 90. minutu primili gol za 2:2. Srpski fudbaler Jagoš Vuković odigrao je svih 90 minuta za tim iz Pireja.

Benfika je slavila na "vrelom" gostovanju u Istanbulu protiv Galatasaraja (2:1). Srpski igrač Andrija Živković nije dobio šansu na ovom duelu.

Inter je pobedio na gostovanju protiv Rapida iz Beča, Ren je odigrao 3:3 sa Betisom, dok su Krasnodar i Leverkuzen, odnosno Slavija Prag i Genk odigrali bez golova. Revanš utakmice igraju se za nedelju dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve