14. februar  2019. 14.29  | Izvor: Radio 021

Dete išetalo iz vrtića u Beški i otišlo kući

BEŠKA -

Četvorogodišnje dete izašlo je iz vrtića "Maslačak" u Beški i uputilo se svojoj kući, a da niko od zaposlenih u vrtiću to nije video i sprečio. Kako 021 saznaje, devojčica je uspela da napusti grupu u kojoj je bilo oko 10 dece i sama da stigne do svoje kuće, a da zaposleni u vrtiću nisu ni primetili da jedno dete nedostaje. Nezvanično, dete je majka vratila u vrtić.

Stanovnica Beške koja je upućena u ovaj slučaj kaže za 021 da tu grupu redovno pohađa mnogo više dece, ali je većina trenutno bolesna, te je u grupi samo nekolicina mališana.

 liste cekanja vrtici stara pazova jpg

"Neverovatno mi je da neko ne primeti, u grupi od desetoro dece, da jedno nedostaje. Znamo da je našu decu tog dana čuvala jedna vaspitačica, kao i da je sledećeg dana već bila zamenjena. Nadamo se da je to bilo zbog odgovornosti. Da se tom detetu nešto dogodilo, zamislite tu scenu? Ovaj vrtić je u centru Beške, saobraćaj je gust i ulice su vrlo prometne, lako je moglo da dođe do nemile situacije", navodi ova žena.

Vrtić "Maslačak" u centru Beške deo je Predškolske ustanove "Boško Buha" u Inđiji. U predškolskoj ustanovi navode za 021 da su preduzeli korake nakon ovog incidenta.

"U cilju zaštite i bezbednosti dece, predškolska ustanova je preduzela odgovarajuće mere propisane pravilnikom o zaštiti i bezbednosti dece u predškolskoj ustanovi. Odgovorna lica u ustanovi su, povodom ovog slučaja, preduzela sve potrebne mere u skladu sa zakonskim procedurama", navode za naš portal u PU "Boško Buha".

U ustanovi nisu precizirali ko je i na koji način odgovarao.

Broj komentara: 3

Zoja  14. 02. 2019. | 20:54
I meni se desilo da mi je dete sa 4-5 godina neopaženo izašlo iz vrtića (nadmudrilo je vaspitačice - otišlo da se preobuje, pa pobeglo) i kretalo se putem Sremska Kamenica-Beočin, gde je ozbiljan kamionski saobraćaj... Došli smo u vrtić po njega, a tamo ga nije bilo. Zvala sam dispečere gradskog saobraćaja, pomišljala da je mogao da ode u bilo kom smeru... Sve se srećno završilo, a mi nismo tražili odgovornost vaspitačice, jer se ona istraumirala više nego mi, dok smo ga na sve strane tražili. Dete je samo naivno izjavilo:" Ja sam mislio da je ćete reći da je baš super što sam došao kući , pa ne morate da dolazite po mene!"
Sunce  14. 02. 2019. | 22:03
U Novom Sadu u vrticu Guliver, svakodnevno deca SAMA izlaze iz sobe 9.Vaspitačica J. I. i sama kaže da ih pušta same na hodnik. Soba je odmah pored ulaznih vrata. Šta će biti kada jedan broj dece izađe iz vrtića? Hajde malo da pričamo na temu bezbednosti dece... Ovo se stalno dešava, razumem da vrtić nije zatvor ali zašto bih ja na poslu razmišljala da li mi je dete izašlo samo iz vrtića, jer vaspitačica ode da puši i ostavi decu sa spremačicom
Tanja  14. 02. 2019. | 23:07
Da li vrtic ima vrata? Jel moze da se zakljuca? Vaspitacica istraumirana ? Zatvoriti pod obavezne! Ne cuvate kokoske vec tudju decu!