Sud zabranio objavljivanje Netanjahuovih fotografija s vojnicima pred izbore

Izraelski Centralni izborni komitet objavio je privremeni sudski nalog kojim se zabranjuje premijeru Benjaminu Netnjahuu i vladajućoj partiji Likud da na društvenim mrežama objavljuju njegove fotografije pored izraelskih vojnika.
Sud zabranio objavljivanje Netanjahuovih fotografija s vojnicima pred izbore
Foto: Screenshot
Još prošle nedelje je vrhovni izraelski tužilac Avihaj Mandelblit izneo pravno mišljenje da Netanjahu, koji je i ministar odbrane, ne može da objavljuje fotografije sa svojih sastanaka s izraelskim vojnicima za izbornu kampanju sve do glasanja 9. aprila.
 
Pravila kampanje zabranjuju korišćenje uniformisanih vojnika u materijalu za izbore i nelegalno je voditi kampanju u vojnim bazama.
 
Netanjahu je u utorak, kako komentarišu izraelski mediji, ismejao odluku vrhovnog tužioca i na video snimku postavljenom na društvenim mrežama ju je označio "zabavnom" pred svoju posetu pomorskoj bazi u Haifi. Posle posete je Netanjahuov kabinet objavio fotografije s vojnicima.
 
"Ja bih zaista želeo da vas uvedem, ali oni imaju neku čudnu odluku - ne slikati se sa vojnicima. Ja sam takođe bio vojnik, tako da se ni ja ne mogu fotografisati", rekao je Netanjahu.
 
Odluka vrhovnog tužioca odnosila se samo na vojnike koji su trenutno na dužnosti jer je samo njima zabranjeno da se bave javnom političkom akivnošću. Mišljenje vrhovnog tužioca izneto je u odgovoru na peticiju opozicione Laburističke partije protiv Netanjahua.
 
Danas je sudija vrhovnog suda Hanan Melcer, koji je na čelu Centralnog izbornog komiteta, izdao naredbu o zabrani objavljivanja fotografija koja će važiti do nedelje kada će se peticija razmatrati u sudu.
  • Мунгос

    14.02.2019 09:14
    А шта би тек било, да се Натанијаху фотографисао са Америчким војницима?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet