');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

SAZNAJEMO Bahata direktorka "Vinče" preduhitrila Upravni odbor instituta i PODNELA OSTAVKU

Milica Marčeta Kaninski, direktorka Instituta za nuklearne nauke "Vinča", podnela je večeras ostavku na funkciju, saznaje "Blic".

Direktorka instituta Vinča podnela ostavku Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Direktorka instituta Vinča podnela ostavku

Prema našim saznanjima, ostavku je sastavila i poslala svim članovima Upravnog odbora ovog instituta.

Kako je naš list već pisao, ovakav potez bio je očekivan, budući da je njen nevenčani muž Slavko Karić, koji takođe radi u Institutu, uhapšen zbog trgovine uticajem.

Šta više, pomenuti odbor zakazao je za 22. februar sednicu za razrešenje Marčete Kaninski i imenovanje vršioca dužnosti direktora.

Podsetimo, klupko malverzacija iza kojih stoji ovaj par počelo je da se odmotava u decembru, kada su otkrivene brojne malverzacije direktorke, o čemu je "Blic" pisao serijal tekstova.

Otkako je postavljena na to mesto, Marčeta Kaninski je podigla plate svom mužu, njegovom bratu i sestri, ali i potrošila milione na luksuzne automobile, stilski nameštaj i "reklamni materijal". Zahvaljujući uzbunjivačima, otkriveno je da je direktorka svom suprugu podigla platu za 100.000 dinara i namestila mu mesečno primanje od 270.000, što je izazvalo nezadovoljstvo zaposlenih.

Uz to, bahata direktorka okružila se sa čak pet pomoćnika, što se nije dogodilo poslednjih 70 godina. Ženski šal od prirodne svile, mirišljave jelkice, torba za plažu, pamučni peškir težine 550 grama, ručno oslikana staklena činija sa čokoladicama - samo su deo poduže liste "preko potrebnih" stvari koje je naručila Milica Marčeta Kaninski.

Nekoliko desetina miliona uloženo je u vozni park, dok je dva miliona potrošeno na skupoceni stilski nameštaj, mahom od crne goveđe kože, kojim je oplemenila njoj najbitnije prostorije u Institutu.