Najnovije vesti
Vesti Hronika
PREOKRET Bivša devojka lažno optužila Nigerijca za silovanje

PREOKRET Bivša devojka lažno optužila Nigerijca za silovanje

U istrazi silovanja za koje je 18-godišnja Beograđanka K. S. optužila bivšeg momka Nigerijca V. M. (31) koji je uhapšen u nedelju nisu nađeni dokazi koji bi potvrdili njene navode da je seksualni odnos bio nasilan.

. Foto: Z. Ilić / RAS Srbija
.

Posle tih materijalnih dokaza, ali i tinejdžerkine izjave pred tužiocem, koja je bila delimično kontradiktorna u odnosu na prvobitno iznete optužbe, osumnjičeni Nigerijac V. M. je pušten, i protiv njega nije pokrenut postupak zbog silovanje. Na salušanju on je, kako saznajemo, tvrdio da nije silovao K. S. te da je ona dok su bili u vezi čak želela da se uda za njega. Odmah je predat u nadležnost Uprave za strance, ali kako je uredno podneo zahtev za dobijanje azila, V. M. je upućen u Izbeglički centar u Krnjači.

Nigerijac V. M. je, inače, zahtev za azil u Srbiji podneo pre godinu dana i još je čekao odluku. Prema saznanjima "Blica", dok je čekao odluku o azilu, u Srbiji se zaposlio u keramičarskoj radnji, a nekoliko dana pre nego što je uhapšen, iznajmio je stan u kome je navodno silovao bivšu devojku. Kako je "Blic" pisao, V. M. i K. S. bili su u emotivnoj vezi nekoliko meseci, ali se njihova ljubav nedavno okončala.