Antić: Pokrenite istragu protiv Aleksandra Vulina 1Foto: Medija centar

„Poštovana, u javnosti sam bio u prilici da vidim odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu kojim se preduzimaju dokazne radnje u pravcu krivičnog dela ‘rasna i druga diskriminacija’.

Dokazne radnje, preduzeli ste prema licu koje je na okupljanju građana u Beogradu nosilo rekvizit ‘improvizovana vešala’, čime je kako se navodi u vašem aktu, učinilo akt diskriminacije, a tako i krivično delo. Šira javnost zna da je u ovom krivičnom predmetu osumnjičenima bio određen i pritvor zbog navodnog uticaja na svedoke“, navodi se u otvorenom pismu koje je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić uputio višoj javnoj tužiteljki u Beogradu Nataši Krivokapić.

Antić je istakao da je rukovođen stavom tužilaštva u pogledu toga šta se smatra diskriminacijom, u postupanju ministra odbrane Aleksandra Vulina i njegovih potčinjenih, prema sebi, kao i Predragu Jevtiću, generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, prepoznao obeležja krivičnog dela „rasna i druga diskriminacija“.

„Kako je diskriminacija prema nama dvojici učinjena isključivo zbog ličnog svojstva-članstva u sindikatu, sa nadom da ćete kao organ nezavisan od izvršne vlasti poštovati zakone, obaveštavam Vas da je menadžment ministra Aleksandra Vulina krajem 2018. godine, izvršio diskriminaciju prema predsedniku i generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, tako što ih je na nezakonit način pozvao na disciplinsku odgovornost zbog javnog iznošenja stavova sindikata, pri čemu je predsedniku sindikata izrečen otkaz sa rada“, navodi Antić predlažući tužilačku da povodom ovog slučaja pokrene istragu protiv Vulina i njegovih podređenih.

Prema Antićevim rečima, kako postoji osnovana sumnja da je aktuelni ministar odbrane Aleksandar Vulin, sa svojim potčinjenima, svestan svog dela i njegove zabranjenosti, izvršio diskriminaciju prema predsedniku i generalnom sekretaru Vojnog sindikata Srbije, nesporno je da je time učinjeno i krivično delo „rasna i druga diskriminacija“.

„Ovom prilikom Vas pozivam da u vezi sa svim činjenicama iz ovog pisma prikupite potrebna obaveštenja, a potom odgovorne procesuirate u skladu sa zakonom, uključujući i primenu mere pritvora, baš kao što ste to učinili u slučaju lica koje je nosilo rekvizit „improvizovana vešala'“, navodi se u Antićevom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari