BLICKRIG SVETACA U MANČESTERU: Oslabljeni PSŽ po kratkom postupku razbio Junajted! Roma pobedila Porto, navijači vređali Kolarova (VIDEO)
Foto: EPA/NIGEL RODDIS

VRATILA SE LIGA ŠAMPIONA

BLICKRIG SVETACA U MANČESTERU: Oslabljeni PSŽ po kratkom postupku razbio Junajted! Roma pobedila Porto, navijači vređali Kolarova (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Mančester junajted na "Old Trafordu" 2:0, dok je Roma na svom "Olimpiku" savladala Porto 2:1 u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Francuski prvak pokazao da je moćan i kada igra bez Nejmara i Edinsona Kavanija. Tim trenera Tomasa Tuhela po kratkom postupku očitao je lekciju "crvenim đavolima". Golovima Presnela Kimpembea u 53. i Kilijana Mbapea u 60. minutu PSŽ je stekao ogromnu prednost pred revanš na "Parku prinčeva".

Kod oba gola asistent je bio Anhel Di Marija, protiv svog bivšeg kluba.

Mančester junajted je doživeo prvi poraz od dolaska Ole Gunara Solskjera za trenera, odnosno posle 12 utakmica. Međutim, ovo je ipak bio najteži test za mladog norveškog stručnjaka. I nije uspeo da ga položi.

Može li Ajaks Dušana Tadića da napravi problem Realu, koji je značajno podigao formu? Kvota na keca u Amsterdamu je čak 3,80, dok je kvota na šampiona Evrope 1,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajaks - Real Madrid.

Da sve bude gore po "crvene đavole", u finišu utakmice je Pol Pogba dobio crveni karton (drugi žuti), pa neće moći da pomogne saigračima u pariskom revanšu.

foto: EPA/NIGEL RODDIS

I u prvom poluvremenu dok je Mančester junajted vršio jak pritisak, gosti su bili opasniji. Već tada je Mbape imao veliku priliku, koju nije realizovao.

A onda u drugom poluvremenu blickrig!

U 53. minutu Di Marija je izveo korner sa desne strane, lopta je stigla do "druge stative", gde je Matiću iza leđa uleteo Kimpembe i zatresao mrežu - 0:1.

Samo sedam minuta kasnije bilo je 0:2.

Sevnula je kontra gostiju, Bernat je izbacio Di Mariju na levom krilu, Argentinac je idealno centrirao, a Mbape između dvojice protivničkih defanzivaca ubacio loptu u mrežu.

"Crveni đavoli" su se našli na konopcima, "sveci" su mogli u narednim minutima da ih dotuku, ali su propustili nekoliko prilika.

Ipak, Parižani su kući odneli ogroman kapital.

foto: AP

Još luđi meč odigran je na rimskom "Olimpiku".

Roma je u prvom poluvremenu bila bolji rival, a što nije povela kriva je stativa. Edin Džeko se odlično izborio za šansu, dobro šutirao, ali nije imao sreće.

Imao je i Porto šansu u uvodu drugog poluvremena kada je Danilo glavom poslao loptu za malo pored gola.

A onda je na scenu stupio 19-godišnji Nikolo Zaniolo!

Mladi vezista postigao je dva gola, u 70. i 76. minutu, za ubedljivo vođstvo "vučice".

Međutim, samo tri minuta kasnije Adrijan Lopez je zatresao mrežu na drugoj strani i doneo veliku nadu Portu.

foto: EPA/ETTORE FERRARI

Utakmicu na "Olimpiku" obeležile su nove uvrede na račun kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova. Navijači Rome su istakli transparent sa natpisom: "Kolarov kopile".

Večerašnji rivali igraće revanše 6. marta u Parizu i Portu.

U sredu uveče prve mečeve osmine finala igraju Ajaks - Real Madrid i Totenhem - Dortmund, dok se sledeće nedelje sastaju Lion - Barselona, Liverpul - Bajern (19. februar), Šalke - Mančester siti i Atletiko Madrid - Juventus (20. februar).

TOK MEČEVA:

KRAJ!

90+5. minut - Snažan šut Kolarova, pogodio je Kasiljasa u glavu.

89. minut - CRVENI KARTON! Pol Pogba je dobio drugi žuti karton.

79. minut - GOOOLLL - ROMA - PORTO 2:1! ADRIJAN LOPEZ! Sudija je konsultovao kolege u VAR sobi i priznao gol. Ofsajda nije bilo.

76. minut - GOOOLLL - ROMA - PORTO 2:0! ZANIOLO! Njegov drugi gol. Ovaj put mu nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu pošto je Džeko pogodio stativu.

70. minut - GOOOLLL - ROMA - PORTO 1:0! ZANIOLO! Džeko je upisao asistenciju, a Zaniolo sjajnim udarcem savladao Kasiljasa.

65. minut - Ponovo preti PSŽ, tukao je Bernat, a De Hea je ponovo bio na visini zadatka.

63. minut - Nova šansa za Mbapea! Izašao je ponovo sam pred De Heu, ali je golman Junajteda sjajno intervenisao.

NAVIJAČI ROME VREĐAJU KOLAROVA! ISTAKLI SU TRANSPARENT: "KOLAROV KOPILE"!

foto: EPA/ETTORE FERRARI
foto: EPA/ETTORE FERRARI

60. minut - GOOOLLL - MANČESTER JUNAJTED - PSŽ 0:2! MBAPE! Sevnula je kontra gostiju, Bernat je izbacio Di Mariju na levom krilu, Argentinac je idealno centrirao, a Mbape između dvojice protivničkih defanzivaca ubacio loptu u mrežu.

Di Marija je upisao drugu asistenciju protiv bivšeg kluba.

57. minut - Šansa za Porto! Posle kornera Danilo je pokušao glavom, a lopta je prohujala zamalo pored gola.

56. minut - Umalo da PSŽ duplira vođstvo! Posle kornera lopta se odbila do Danija Alvesa na 20-ak metara od gola, Brazilac je uhvatio volej, ali se Pogba tom šutu isprečio na putu ka golu.

53. minut - GOOOLLL - MANČESTER JUNAJTED - PSŽ 0:1! KIMPEMBE! Di Marija je izveo korner sa desne strane, lopta je stigla do "druge stative", gde je Matiću iza leđa uleteo Kimpembe i zatresao mrežu.

53. minut - Nova šansa za Mbapea! Dani Alves je centrirao, Mbape glavom dobro šutirao, ali je De Hea sjajno odbranio.

50. minut - Sjajan potez i dobar šut Kristantea, ali je Kasiljas oprezan.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Solskjer je morao da izvrši i drugu prinudnu izmenu, pa je umesto Marsijala u igru uveo Matu.

KAKVA FOTKA! Legenda i sadašnji trener Mančeter junajeda, Dejvid Bekam i Ole Gunar Solskjer

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, GOLOVA NIJE BILO!

45+4. minut - Izmena! Aleksis Sančez menja Lingarda.

45+3. minut - Lingard se povredio, pokazao je treneru Solskjeru da ne može da nastavi da igra.

45+2. minut - Šut Danija Alvesa iz slobodnjaka, preko gola.

40. minut - OPŠTI HAOS NA OLD TRAFORDU! Jang je bez potrebe, kada je lopta već napustila teren, gurnuo Di Mariju u zaštitnu ogradu, pa je došlo do čarki. U gužvi je učestvovao veliki broj igrača.

foto: Printscreen

38. minut - STATIVA! Džeko je primio lopta na levoj strani kaznenog prostora Porta, oslobio se čuvara, a onda sa roglja peterca snažno šutirao - pogodio je stativu.

37. minut - Skočili su gostujući navijači na "Old Trafordu", jer je Di Marija izašao pred De Heu i obišao ga, ali je njegov šut ipak uspeo da odbrani španski golman. Sve je to bilo uzalud, jer je dosuđen ofsajd.

30. minut - Porto se oslobodio početnog pritiska Rome. Sada je Fernando uputio nezgodan udarac, ali je Mirante odbranio.

28. minut - Najveća šansa do sada u Mančesteru! Verati je izbacio Mbapea samog pred De Heu, a Francuz je šutirao pored gola. Međutim, da je zatresao mrežu moguće je da bi VAR konstatovao da je bio u ofsajdu.

25. minut - Italijan Orsato već je podelio tri žuta kartona - Kimpembeu, Draksleru i Pogbi.

20. minut - Sve su opasnije lopte koje dolaze do kaznenog prostora PSŽ-a...

Paklena atmosfera na "Old Trafordu", navijači "svetaca" grme

10. minut - Roma od početka pritiska Porto. Napadi "vučice" uglanom idu preko levog krila.

8. minut - Prvi put preti Junajted, preko Rašforda, ali brani Bufon.

6. minut - U žestokom ritmu se igra na oba stadiona. Pokušaj Di Marije je prvi na "Old Trafordu" večeras.

1. minut - Počele su utakmice u Mančesteru i Rimu.

SASTAVI:

BLOG UŽIVO:

20:38 - Puni se "Olimpiko"

20:33 - Centar fudbalske Evrope

20:31 - Tribine "Old Traforda" deluju prazno, ali će do početka biti pune

20:30 - Vreme je za posao

20:23 - Evo i Portugalaca na "Olimpiku"

20:15 - Upozorenje! Bez pirotehnike!

20:09 - Ovako je izgledao dolazak "crvenih đavola" i "svetaca" na stadion

20:00 - Francuzi okupirali Mančester! Očekuje se oko 3.000 navijača PSŽ-a na tribinama "Old Traforda"

Duel Mančester junajteda i Pari Sen Žermena predstavlja jedan od derbija osmine finala Lige šampiona.

I dok Mančester junajted doživljava renesansu otkako je Žozea Murinja na klupi zamenio Ole Gunar Solskjer, Pari Sen Žermen je u padu forme, a na sve to trener Tomas Tuhel ima jaku glavobolju zbog povreda glavnih igrača.

Nejmar se oporavlja od preloma metatarzalne kosti stopala i još neko vreme ga neće biti na terenu, a u subotu je Parižane zadesio novi veliki peh. Edinson Kavani se povredio prilikom izvođenja penala na prvenstvenoj utakmici protiv Bordoa. Da sve bude gore po Tomasa Tuhela neizvestan je i nastup Marka Veratija.

Junajted je u nezadrživom naletu. Kada je sredinom decembra, posle poraza od Liverpula na "Enfildu" (1:3) smenjen Murinjo, a odmah zatim za njegovog naslednika postavljen Solskjer, navijači "crvenih đavola" ni u najluđim snovima nisu mogli da zamisle ovakvu seriju svojih ljubimaca.

Ekipa sa "Teatra snova" je u devet premijerligaških utakmica zabeležila osam pobeda, uz samo jedan kiks protiv Barnlija (2:2), a na sve to vezala i dva trijumfa u FA kupu, na gostovanjima Redingu (2:0) i Arsenalu (3:1).

U isto vreme, dok euforija na "Old Trafordu" raste, na "Parku prinčeva" sve je više briga. I dok Nejmar i Kavani još nisu bili na listi povređenih, "svecima" nije išlo kao podmazano. Ispali su iz Liga kupa kao domaćini od Gengana (1:2), saplitali se u prvenstvu, a i kada su pobeđivali, često su to činili uz dosta muka.

PSŽ je do nokaut faze stigao kao prvi u Grupi C, nazvanoj "grupa smrti", u kojoj je sa 11 bodova bio ispred Liverpula, Napolija (po devet) i Crvene zvezde (četiri).

Mančester junajted je takmičenje u Grupi H završio kao drugoplasirani sa deset bodova, dva manje od Juventusa, a dva više od Valensije, odnosno šest od Jang bojsa.

Prošlosezonski polufinalista Lige šampiona Roma dočekuje nekadašnjeg prvaka Evrope, Porto.

Ni jedni ni drugi nisu imali velikih problema u grupi. Porto je bio ubedljivo prvi, jer je u konkurenciji Šalkea, Galatasaraja i Lokomotive izgubio samo dva boda i to remijem u Gelzenkirhenu na premijeri, posle čega je vezao pet pobeda. Roma je bila druga u svojoj grupi, iza Reala, ali bez bojazni da bi Plzenj ili CSKA mogli da je ugroze.

Trener Rome Euzebio di Frančesko ne može da računa na Patrika Šika, povređenog u duelu sa Kjevom u petak, kao ni na od ranije odsutne golmana Robina Olsena, zatim Čengiza Undera i Dijega Perotija. Dobra vest za njega je da je Kostas Manolas spreman.

Najveći problem za stratega Porta Serđa Konseisaa predstavlja neigranje najboljeg strelca ekipe Muse Marege, koji će propustiti oba meča sa Romom.

Inače, Konseisao ima poseban motiv za duel sa „vučicom“, jer je tokom igračkih dana bio uzdanica njenog najvećeg rivala, Lacija.

Titulu u Ligi šampiona brani Real Madrid, koji je trostruki uzastopni šampion Evrope. Ovosezonsko finale će se igrati 1. juna na stadionu Atletika u Madridu "Vanda Metropolitano".

PAROVI I TERMINI ROMA – PORTO 12.februar 6. mart MANČESTER J. – PSŽ 12. februar 6. mart AJAKS – REAL MADRID 13. februar 5. mart TOTENHEM – DORTMUND 13. februar 5. mart LION – BARSELONA 19. februar 13. mart LIVERPUL – BAJERN 19. februar 13. mart ŠALKE – MANČESTER S. 20. februar 12. mart ATLETIKO M. – JUVENTUS 20. februar 12. mart

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track