Predsednik nije prisustvovao podizanju NATO zastave

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov nije prisustvovao svečanoj ceremoniji povodom podizanja NATO zastave ispred zgrade vlade u Skoplju, prenosi TV Telma.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2019.

18:38

Predsednik nije prisustvovao podizanju NATO zastave
Foto: Tanjug/AP

Iz kabineta predsednika najpre je bilo saopšteno da on nije dobio pozivnicu, a kasnije su potvrdili da je stigla, ali sa zakašnjenjem.

Na te navode nije bilo komenatara iz makedonske vlade, osim tvrdnje da je Ivanov bio uredno pozvan, kao i svi ostali predstavnici vlasti i diplomate.

Ivanov je prošle nedelje "čestitao" građanima Makedonije potpisivanja Protokola o prijemu Makedonije u NATO, uz opasku da je taj prijem "koštao" državu i građane odustajanja od ustavnog imena, nacionalnog identiteta i makedonskog jezika.

Ivanov je, inače, prošle godine odbio da potpiše ukaz o stupanju na snagu Prespanskog sporazuma, što je bio uslov za učlanjenje u NATO.

Današnjoj ceremoniji podizanja zastave NATO, osim Ivanova, nisu prisustvovali ni lideri najveće opozicione stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski i najveće albanske stranke u Makedoniji DUI Ali Ahmeti, kao ni poglavar Makedonske pravoslavne crkve arhiepiskop Stefan i bivši predsednik države Branko Crvenkovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: