Najnovije vesti
Vesti Svet
SMENA NAKON SKANDALA Direktor škole u kojoj su učenici ŽIGOSANI napušta funkciju

SMENA NAKON SKANDALA Direktor škole u kojoj su učenici ŽIGOSANI napušta funkciju

Direktor Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Jozo Dragić biće razrešen dužnosti, odlučilo je Ministarstvo nauke i obrazovanja Hrvatske nakon inspekcijskog nalaza u ovoj školi u kojoj je prošle sedmice učenik prvog razreda užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku drugaricu i druga.

Zagreb_zastava_RAS foto Oliver Bunic Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija
Zagreb_zastava_RAS foto Oliver Bunic

Prosvetna inspekcija je danas obavestila Ministarstvo o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar, te je školskom odboru, s obzirom na utvrđeno stanje, upućen predlog za razrešenje direktora Dragića, dok je za dva radnika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu.

Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ove obrazovne ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti, prenose hrvatski mediji.

- S obzirom na to da je reč o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti sa više detalja u javnost - naveli su iz Ministarstva i istakli da škola mora biti mesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije.

Direktor Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole u Zadru Jozo Dragić je nakon prošlonedeljnog incidenta u ovoj školi, pokušao da opravda ovaj čin, ocenivši da je reč o dečijoj igri.

- Nije to posebno teško delo. To je obični, zagejani upaljač - naveo je Dragić.

Policija je u petak, 8. februara, saopštila da je podneta krivična prijava protiv učenika zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, koji je žigosao koleginicu i kolegu iz razreda utisnuvši im vrhom upaljača oblik slova "U" na delovima tela.