12. februar  2019. 13.51  →  16.52 | Izvor: Tanjug, RTV

Ministarstvo će pomoći rekonstrukciji sportske hale u Šidu

ŠID -

Oprema za 4 kolektivna sporta i za fiskulturne sale u Opštini Šid deo je onoga što će Ministarstvo omladine i sporta učiniti za Opštinu Šid. Tokom današnje posete resornog ministra Vanje Udovičića predstavnici opštine su razgovarali o mogućem uređenju i rekonstrukciji sportske hale. Tim povodom uslediće koraci ka rešavanju pitanja jednog od najznačajnijih objekata u opštini.

video icon

Prvo je usledio obilazak opštine gde je upriličen sastanak na kojem su izneti pravci delovanja u razvoju sporta kao i problemi sa kojima se opština suočava. Nakon toga ministar je obišao objekat Sportske Hale i prisustvovao treningu jednog od sportskih kolektiva koji ima potencijala u omladinskim selekcijama.

opstina sid rtv jpg

"Stvaranje uslova kako za sportske klubove tako i za školski sport deo je onog što se čini na području opštine Šid tokom godine. Oni koji koriste sportsku halu za pripremne treninge nadaju se skorim ulaganjima u sistem grejanja", kaže Predrag Vuković predsednik Opštine Šid

Miloš Milošević član Opštinskog veća i trener Rukometnog kluba Radnički Šid ističe da će postojeći plan za uređenje i rekonstrukciju hale morati da se doradi kako bi se u narednom periodu u saradnji sa Ministrarstvom stvorili uslovi za realizaciju posla.

Cilj je da se hala koristi i za namene koje se tiču šire društvene zajednice istakao je ministar Udovičić.

Tokom posete sagledani su i problemi sa kojima se suočavaju seoski klubovi kao što je FK Sremac u Berkasovu gde postoji potencijal a nedostaje uređena travnata podloga. To će biti u narednom periodu jedan od planova koji će zajedničkim snagama pokušati da reše lokalna samouprava i ministarstvo sporta rečeno je tokom obilaska.