');
Najnovije vesti
Blic Vesti Beograd

ODUZETA ČETIRI AUTOMOBILA "Divljaci" taksiraju bez dozvola, a nose oznake OVIH udruženja

Komunalna policija i Saobraćajna inspekcija grada Beograda privremeno su oduzeli četiri automobila od “divljih taksista” što znači da je od 29. decembra 2018. godine, od kada su počela da se primenjuju nova zakonska ovlašćenja, oduzeto 36 automobila, saopšteno je iz Komunalne policije.

taksisti kombo Foto: Beoinfo / Promo
taksisti kombo

Vozilo marke „fiat marea” privremeno je oduzeto od M.D. iz Beograda. Istragom je utvrđeno da je ovaj “divlji taksista” izbrisan iz registra taksista 27. avgusta 2018. godine a da je koristio tablu taksi udruženja “Alfa Bel”.

Vozilo marke „reno senik” privremeno je oduzeto od N.K. iz Smedereva. Ovaj „divlji taksista”, ne samo da je vozio automobil smederevske registracije, već nije imao dozvolu za vršenje taksi usluga ni u Smederevu. Od svih divljih taksista kojima su da sada oduzeti automobili ovaj slučaj je najdrskiji.

Vozilo marke „lanča” koje je vozio D.F. iz Beograda privremeno je oduzeto jer je vozač izbrisan iz registra taksista 29. maja 2018. godine a koristio je tablu “Gold taksija” broj 621. Automobil marke „mercedes” privremeno je oduzet od vozača D.T. iz Beograda koji ima dozvolu za vršenje taksi usluga na teritoriji opštine Apatin, a koristio je tablu BG “Taksi stars”.

Komunalna policija najavila je da će posebno biti kontrolisane lokacije poznate po tome da su ih koristili “divlji taksisti” kao što su Palata Albanija, Beton hala...