Buongiorno Italia: Vanda Nara uči poslu trenera i direktora Intera

Vreme čitanja: 6min | uto. 12.02.19. | 12:28

De Rosi brani Kolarova, zove ga bratom, Juve posle Ramzija kreće i na Marsela

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Početak nokaut faze Lige šampiona i meč Roma - Portoje u prvom planu italijanskih sportskih medija. Veliku pažnju privlači intervju sportskog direktora Juventusa Fabija Paratičija koji je ispričao kako je Ronaldo prešao u Juve dok je apsolutno najintrigantnija priča o trouglu Marota-Spaleti-Vanda Nara: Marota bi da uči poslu Naru, Spaleti bi da deli lekcije Marote, a Nara obojici objašnjava šta treba da rade da bi Inter postao veliki klub.

Izabrane vesti

Piše se i o velikoj volji Imobilea da igra meč Lacio – Sevilja uprkos povredi, želji Marsela da obuče dres Juvea i Duvanu Zapati za koga je gazada Atalante Perkasi odbio ponudu Vest Hema od 45.000.000 evra.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta otvara izdanje intervjuom sportskog direktora Juventusa Fabijom Paratičijem u kojem je ispričao kako je došlo do transfera veka, odnsno prelaska Kristijana Ronalda iz Real Madrida. Po Paratičijevom svedočanstvu prvi korak je napravio menadžer CR7-a Žorž Mendeš. Tokom gostovanja Juventusa u Madridu za revanš meč četvrtfinala Lige šampiona Mendeš je Paratičiju doslovce rekao: „Ako Ronaldo bude želeo da menja klub, to će biti samo zbog Juventusa”. Zatim su pregovori oko prelaska Kansela u Juventus poslužili kao sasvršen paravan da se nastave kontakti menadžera i Juventusa, a da niko ne posumnja da se ispod žita pregovara o dolasku Ronalda. Ostalo je istorija.

Paratiči je osim o Ronaldu pričao i o Dibali za koga je rekao da će ostati u Juventusu i da je u njegovoj ulozi na terenu samo Mesi bolji igrač. Sportski direktor je potvrdio i ostanak Alegrija konstatujući da je toskanski stručnjak imao fantastičnu evoluciju u vrunskog stručnjaka i da je značajno doprineo da se u Konstinasi stvore uslovi za “lakoću postojanja”. Paratiči je izrazio i zadovoljstvo zbog dolaska Remzija, jer je Velšanin, kako je rekao, igrač koji je nedostajao Juveu. Prvi operativac Bjankonera je potvrdio i interes za De Lihta i Tonalija, uz konstataciju da je on veliki talanat ali da niko neće moći da igra kao Pirlo.

De Rosijev poziv na juriš: Napred bez straha. Hoću da nastavim karijeru”, citira Gazeta reči kapitena Rome pred meč osmine finala Lige šampiona protiv Porta. De Rosi je ponovo stao u odbranu Aleksandra Kolarova i pozvao navijače na primirje, a istovremeno stavio do znanja upravi kluba da je spreman da odloži za još godinu dana kačenje kopački o klin.

Večeras se baca i Bufon, na Old Trafordu protiv Pogbe”, najavljuje se drugi meč Lige šampiona. Uloge Mančester Junajteda i PSŽ- su okrenute za 180 stpeni u odnosu na dan žreba za nokaut fazu. U međuvremenu Crveni đavoli su se preporodili sa Solskjerom na klupi, a PSŽ je ostao bez dva od tri najbolja igrača: Nejmara i Kavanija.

Slučaj Ikardi: Interova misija je pronalazak dogovora, ali Vanda ubada…” nastavlja list da prati sagu o produžetku ugovora Ikardija. Na unutrašnjim stranama se kaže da će se Marota i Spaleti sresti danas s ciljem da definišu strategiju koja bi predupredila eventualne varnice i tenzije u klubu i kako bi se sezona privela kraju bez trzavica i zemljotresa. Na dnevnom redu će biti i produžetak ugovora Ikardija, ali neće biti glavna tema jer klub ne menja poziciju oko prolaznih vremena i etapa za potpisivanje novog ugovora sa Maurom.

Pjontek, kakav početak: bolji i od Van Bastena. Paketa se prilagođava i Milan je sve bolji”, piše milanski dnevnik da pojačanja Rosonera funkcionišu bolje nego što su se i najveći optimisti mogli nadati. Pjontek trese mreže češće nego slavni Holanđanin po dolasku u Milan, a Paketa je pokazao kapacitet da se prilagodi mnogo brže italijanskom fudbalu nego njegovi zemljaci.

CORRIERE DELLO SPORT

„Liga šampiona, eto Porta, potrebna je velika Roma: Ovo je tvoje veče”, bodri sa naslovom na šest stubaca Korijere ispod fotografije zagrljenih Aleksandra Kolarova i Danijelea De Rosija. Olimpijski stadion će biti gotovo pun. De Rosi lansirao još jedan apel navijačima u odbranu Kolarova: “Verujte mi, on je brat i na terenu uvek daje maksimum”, prenosi list na naslovnici reči kapitena Rome. Rimski dnevnik piše i da će Roma igrati najverovatnije sa sedmoricom Italijana, uključujući i golmana Mirantea. Istina, Di Frančesko se još uvek nada da bi Olsen mogao da se dovoljno oporavi da stane između stativa, ali su šanse prilično male. Povreda Karsdorpa je uklonila i poslednju dilemu oko sastava tima: na poziciji desnog beka igraće Florenci, a Zaniolo u špicu sa Džekom i El Šaravijem.

Na unutrašnjim stranama se daje prostor polemičkim izjavama, u stilu Murinja, trenera Porta Konseisaa: „Možda me Toti ne voli zato što sam u dve godine sa Lacijom osvojio šest trofeja”. Povod za izjavu je reakcija Totija posle žreba kada je izjavio da je Roma imala sreće na žrebu pošto je Porto, od mogućih protivnika, svakako najmanje težak za prolazak u četvrtfinale.

Imobile trči ka Sevilji”, piše Korijere da je centarfor čvrsto rešen, uprkos upozorenju lekara da rizikuje mnogo težu povredu, da igra protiv svog bivšeg kluba prekosutra na Olimpijskom stadionu. Ipak, navodi  list, Simone Inzagi je orjentisan da posluša lekare i ostavi na odmoru špica Lacija pošto ne želi da rizikuje da ostane bez ključnog fudbalera na duže vreme, tim pre što već mora da igra, najmanje tri nedelje, bez Sergeja Milinkovića Savića.

Sad Spaleti mora da objasni svoje stavove”, za razliku od Gazete koja predstavlja stanje u Interu u fazi sređivanja, Korijere doliva ulje na vatru i piše o sve napetijem odnosu Marote i Spaletija koji ne mogu da sakriju pomirljive izjave generalnog direktora Intera.

TUTTOSPORT

Juve šou: Remzi i zvanično, Marselo zove”, naslov je ispod fotomontaža Velšanina i Brazilca u dresovima Juvea. Osim što iznosi detalje ugovora Juvea i Remzija, Tutosport interpretira novu poruku Marsela kao još jedan direktan signal da bek Real Madrida želi da sledi trag Kristijana Ronalda: „Juve je spektakularan klub”. Marselo je dodao i da u svojoj kući ljubomorno čuva dres Pavela Nedveda, nekadašnjeg asa Juvea, sad jednog od ključnih rukovodilaca.

Na trećoj strani torinski dnevnik prenosi da se čitav tim udružio u podršci Dibali i da će Argentinac zauzeti mesto pored Mandžukića i Ronalda protiv Frozinonea i da će biti najozbiljniji kandidat da kompletira napadački trozubac i protiv Atletiko Madrida sledeće sedmice.

„Inter, oluja Ikardi, Vanda u frontalnom napadu”, naslov je Tutosporta o kapitenu Intera i glasinama o (ne)produžetku ugovora. Na unutrašnjim stranama u tekstu pod naslovom „Marota vatrogasac, ali Vanda ne posustaje” ističe se da generalni direktor uporno pokušava da stavi čitavu priču na normalni kolosek i dijalektiku između kluba, igrača i menadžerke, a da Nara nastavlja sa svojim javnim nastupima. Sada je počela i da daje savete Spaletiju kako bi trebalo da igra Inter, a Maroti kako da reši pitanje neefikasnosti tima: „Spaleti mora da pruži šansu Lautaru Martinezu. Nadam se da će Inter pronaći fudbalera sposobnog da pruži pet korisnih lopti Mauru tokom meča”.

Zaniolo-Džeko, poklonite nam šampionsku radost”, i Tutosport pokazuje patriotizam pred meč Rome sa Portom u Ligi šampiona. Na unutrašnjim stranama se podvlači da Rimljani imaju šansu da se osvete Portugalcima za izbacivanje iz Lige šampiona pre dve i po godine.

Atalanta: Zapata je za Zlatnu kopačku”, piše torinski dnevnik da je centarfor najefikasniji igrač u Evropi, posle Aguera iz Mančester Sitija, u 2019. Kolumbijac je zatresao devet puta mrežu u tekućoj godini a već je izjednačio rekorde Denisa i Gomeza sa 16 golova u Seriji A. List otkriva i da je vlasnik kluba Perkasi, u januaru, odbio ponudu Vest Hema od 45.000.000 evra za Zapatu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićVanda NaraFabio Paratići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara