MAJKA SILOVATELJA UZNEMIRENA: Mom sinu je neophodno lečenje, odmalena je bolestan

Z. G - S. B.

12. 02. 2019. u 11:02

Pohađao je novosadsku školu "Milan Petrović" za decu i omladinu ometenu u razvoju, a kasnije je završio zanat za bravara. Trenirao je i karate, družio se s momcima iz kraja, kaže Danica Murgaški

МАЈКА СИЛОВАТЕЉА УЗНЕМИРЕНА: Мом сину је неопходно лечење, одмалена је болестан

Danica Murgaški o sinu Dušanu (na slici)

NAJVIŠE bih volela da mog Duška smeste u bolnicu, na lečenje. Odmalena je veoma bolestan, kaže, za "Novosti", Danica Murgaški (80), majka Dušana Murgaškog zvanog Pikaso (60), višestrukog silovatelja i povratnika. On je iza rešetaka proveo četvrt veka, a od nedelje je ponovo osumnjičen, ovog puta za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Murgaški, koji se sa izdržavanja treće po redu zatvorske kazne zbog silovanja vratio početkom decembra prošle godine, uhapšen je u nedelju uveče jer je nožem nasrnuo na M. Č. (44), radnicu Centra za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine, i povredio je. On je, prethodno, kolima Hitne pomoći dovezen na trežnjenje, s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju.

- Čula sam za incident - kaže vidno uznemirena Danica. - Sigurno nije u redu to što je uradio, ali verujem da nije imao nameru. Zato smatram da mu je neophodno lečenje.

PROČITAJTE JOŠ: Ponovo Pikaso siluje

Danica kaže daje njen sin odmalena teško bolestan od epilepsije. Pohađao je novosadsku školu "Milan Petrović" za decu i omladinu ometenu u razvoju, a kasnije je završio zanat za bravara. Trenirao je i karate, družio se s momcima iz kraja...

- Počeo je da radi fizičke poslove i nadala sam se da će sve biti u redu. Teško mi je palo to što je u zatvoru proveo tolike godine - nastavlja Danica. - Bio je Duško oženjen, ima ćerku, već veliku. Nažalost, nismo u kontaktu, jer njih dve žive u Makedoniji. Inače, on je prema meni uvek pažljiv.

Murgaški će u utorak biti saslušan u tužilaštvu, nakon čega će se odlučivati o eventualnom pritvoru.

KUĆNO LEČENjE

NAPADNUTA radnica Kliničkog centra Vojvodine Č. M. (44) zadobila je višestruke povrede.

- Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada puštena je na kućno lečenje - saopštio je KCV.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Gvajana

12.02.2019. 12:29

Uvek me nasmeju umetnička imena ovih manijaka.Prvo je bio"Malčanski Berberin"(Seviljski Berberin)a sad "Pikaso".Očekujem da sledeći bude"Milanković","Tesla"ili"Mika Alas".

Dragan Popovic

12.02.2019. 13:29

Cak i da je bolestan, nije mu mesto na slobodi nego iza brave sa resetkama na vratima i prozorima i naoruzanim obezbedjenjem. narod mora biti zasticen od takvih.