Nagrada za informaciju o Gačiću 50.000 KM

Kantona Sarajevo raspisala je nagradu od 50.000 konvertibilnih maraka (25.000 evra) za informaciju koja bi dovela do hapšenja višestrukog ubice Edina Gačića.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

10:35

Nagrada za informaciju o Gačiću 50.000 KM
Foto: Tanjug/AP/Amel Emriæ

Za Gačićem je pokretnuta opsežna potraga.

Ovom prilikom je komesar Uprave policije zadužen da po hitnom postupku, uz prethodne konsultacije s ministarkom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije osobe koja bude pružila informaciju, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Nagrada se isključivo odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje gradjana u potragu što bi, kako je navedno, moglo da ugrozi njihovu bezbednost i samu potragu, prenela je Fena.

Policija u BiH i dalje traga za višestrukim ubicom Edinom Gačićem, koji je već devet dana u bekstvu, a ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica ističe da ima napretka i da je policija na "vrućem tragu".

Na terenu je i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Katica tvrdi da ipak ima napretka, odnosno da je policija na "vrućem tragu".

"Noćas smo dobili informaciju, "vrući trag" je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom", izjavio je Katica gostujući u programu regionalne televizije N1.

Navodno je reč o jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel gradjanima da prijave sve sumnje koje bi mogle da pomognu da se pronadje i uhapsi Gačić koji je prošle subote u mestu Tarčin, na oko 30 kilometara južno od Sarajeva, ubio policajca a pet dana pre toga u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: