Bokserom tukli fudbalera 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbaler Napretka Ibrahima Ndiaje (24) napadnut je u nedelju uveče u Pionirskom parku u Kruševcu, u neposrednoj blizini klupskog stadiona.

Nepoznati huligani najpre su ušli u verbalni sukob sa Senegalcem i njegovim saigračem iz Napretka, Kameruncem Samjuelom Bahom. Potom je izbio i fizički sukob u kome je jedan od napadača koristio metalni bokser s kojim je Ndiajea udario u glavu.

Hitna pomoć i policija odmah su izašli na lice mesta, a Ndiaje je i tokom jučerašnjeg dana bio u policiji kako bi dao opširnu izjavu o onome što se dogodilo, dok je Baha saslušan u svojstvu svedoka. Senegalski fudbaler nije želeo da daje izjave za medije kako, po sopstvenom objašnjenju, ne bi uticao na istragu. Huligani su prema jednoj verziji vređali Ndiajea i Bahu, dobacujući im da ružno hodaju, te su ih čak pratili kroz park oponašajući njihov hod, a do sukoba je došlo kada se Senegalac okrenuo prema njima i tražio da prestanu tako da se ponašaju. Prema drugoj verziji, napadači su omalovažavali fudbalere da smešno hodaju zbog njihovog rasnog porekla, a Ndiaje je potom ušao u žustru raspravu sa njima koja je prerasla u fizički obračun. U Hitnoj pomoći su fudbaleru konstatovane lakše telesne povrede, uz konstataciju da je imao dosta sreće s obzirom na to da je udaren u predelu temena, dok je on potom u razgovoru sa policijom navodno rekao da ne veruje da je napadnut na rasnoj osnovi. Napadači su prema nezvaničnim informacijama lokalne kabadahije koje su poznate ljudima iz kluba i njihova imena su dostavljena policiji.

Trener Napretka Milorad Kosanović ističe za Danas da je „zgrožen onim što se desilo“, navodeći da je Ibrahima Ndiaje već šest i po godina u Kruševcu i da do sada nikada nije doživeo nikakvu neprijatnost u gradu.

– On je u Kruševac došao kao dete, bio je maloletnik. Izrastao je u sjajnog momka i mogu vam garantovati da je odličan čovek. Nikada nisam video da se ponaša drsko ili da bilo kome grubo odgovara, u pitanju je momak koji uvek ozbiljno shvata svoje obaveze i nema problem ni sa kritikom na svoj račun – objašnjava Kosanović.

Strateg kruševačke ekipe navodi i da lično oseća sramotu zbog onoga što se dogodilo.

– Sramota je da se tako nešto dogodi u Srbiji. Dozvolili smo da batinaši i ljudi koji su čisto zlo mogu da rade šta hoće. Glasni smo kad se u Splitu dogodi napad na naše igrače, a sada moramo da budemo podjednako glasni i kod ovoga jer je u pitanju isti tip bitangi. Neshvatljivo mi je da takve stvari i dalje mogu da se dese u 21. veku. Zna se ko su napadači na Ndiajea i nadam se da će odgovarati za svoje delo – zaključio je Kosanović.

Ljubimac navijača u Kruševcu

Sportska novinarka iz Kruševca Sanja Milutinović navodi da navijači Napretka imaju veoma prisan odnos sa Ibrahimom Ndiajeom.

– On je bukvalno ljubimac navijača. Naučio je srpski jezik kojim odlično vlada, a posebno ga vole zbog toga što posle svakog gola ljubi grb Napretka na dresu. U Kruševcu do sada nije zabeležen sličan slučaj niti je bilo rasizma. Izuzetno je dobar momak i ne verujem da bi ikada izazvao bilo kakav sukob – objašnjava Milutinovićeva.

Napredak očekuje da napadači budu pronađeni

Portparol Napretka Valentina Vasić izjavila je za Danas da očekuje da će policija pronaći napadače na Ibrahima Ndiajea.

– Policijska uprava Kruševac je veoma brzo reagovala i verujem da će pronaći počinioce. Iako su u pitanju lakše telesne povrede, Ndiaje još uvek ne trenira sa ekipom. On je prisustvovao treningu, ali na teren će sa saigračima tek kada lekari to odobre – rekla je Vasićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari